Praha hostila největší evropský kongres mediálních a komunikačních studií

Do pražského Kongresového centra se od 9. do 12. listopadu sjelo přes tisíc předních odborníků na mediální studia a komunikaci v Evropě. Četné přednášky a semináře propojovalo téma Zprostředkovaná (dis)kontinuita: sporná minulost, současnost a budoucnost. Už šestý ročník významné odborné konference European Communication Conference pořádala ECREA (European Communication Research and Education Association).

Konference se letos po Amsterdamu, Barceloně či Istanbulu konala poprvé v bývalém východním bloku a pořádala ji Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy.

Před publikum předstoupili mimo jiné Peter Dahlgren z univerzity ve švédském Lundu, jenž promluvil o stavu médií v „pozdní demokracii“, ředitel výzkumu na Reuters Institute for the Study of Journalism na univerzitě v Oxfordu Rasmus Kleis Nielsen nebo Sabina Miheljová z britské Loughoborough University.

„Smyslem ECREA jako asociace, založené na podporu výzkumu v médiích a komunikaci, je upevnit vazby na národní a regionální úrovni napříč Evropou. Svoboda, ať už vyznání, náboženství nebo pohybu, je ohrožena v době, kdy mnoho evropských zemí žije v permanentním stavu pohotovosti kvůli zachování bezpečnosti občanů,“ říká prezidentka asociace Claudia Alvaresová.

Na chodu konference se podíleli také studenti pořádající fakulty, kteří mimo jiné připravovali videoobsah nebo spravovali sociální sítě.

Další ročník se bude konat za dva roky ve švýcarském Luganu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *