Extraligové týmy podlehly na úvod baráže prvoligovým celkům

Zatímco se týmy z horní části tabulky chystají na semifinálové souboje, pro dva poslední extraligové celky odstartovala prolínací soutěž proti nejlepším mužstvům z druhé nejvyšší soutěže. Na úvod baráže se dařilo adeptům na extraligu, když Jihlava zvítězila v Karlových Varech 4:3 a České Budějovice udolaly Pardubice 2:1.

V západočeské KV Areně bylo od úvodu patrné, že jihlavská Dukla je výborně připravená ze semifinálových bojů s Kladnem a nedaruje favoritovi nic zadarmo. „Už na začátku série jsem věděl, že to bude hrozně dlouhé. Nakonec asi rozhodla v rozhodujícím špílu výhoda domácího prostředí. Každopádně nás série s Kladýnkem výborně nachystala na baráž,“ vzpomenul na prvoligové zápolení jihlavský útočník Radek Hubáček.

Dukla v úvodním zápase prolínací soutěže třikrát ztrácela na svého soka, přesto pokaždé našla odpověď. Skóre otevřel karlovarský Martin Rýgl, ale v poslední minutě úvodního dějství srovnal v úniku Richard Diviš. V prostřední třetině se vývoj opakoval a na branku Václava Skuhravého odpověděl Jiří Říha. Naposledy poslal Energii do vedení Ondřej Beránek, při dlouhé přesilové hře však skóroval nejprve Vlastimil Bilčík a rozhodující branku přidal Tomáš Kaláb.

„Začátek byl těžký, nehráli jsme úplně svoji hru. Byli jsme trošku vystrašení, ale postupně jsme se zvedli a začali předvádět hokej jako v semifinále. Dnes jsem si vzpomněl na šestý zápas na Kladně, kdy jsme tekli 0:1 a 1:2, dokázali jsme vyrovnat, ale nakonec jsme prohráli. Dneska jsme to ale zaplaťpánbůh otočili,“ řekl po utkání Hubáček. Ten se zapletl do poněkud kuriózní situace hned   v první třetině, kdy měl být vyloučen za podražení, ale domácí kapitán Václav Skuhravý dojel za rozhodčím a faul odvolal. Právě kapitán Energie, který předvedl gesto fair play, nakonec svému týmu pořádně zatopil, když se nechal vyloučit do konce utkání stejně jako Tomáš Dvořák. V průběhu pětiminutového trestu otočili hráči z Vysočiny vývoj definitivně na svoji stranu.

Úvodní utkání baráže nezvládly ani extraligové Pardubice, které dlouhou dobu prohrávaly s českobudějovickým Motorem, po vyrovnání opět rychle inkasovaly a prohrály 1:2. Další zápasy se odehrají na ledě prvoligových týmů v pátek a speciální utkání čeká na jihlavského Hubáčka. V dresu pardubického Dynama totiž nastupuje jeho bratr Petr. „Samozřejmě se na to těším. Už když jsem přišel do Jihlavy, tak jsme doma nastřelili, že by k tomu mohlo dojít. Jde o hodně, to, že to je můj brácha, půjde stranou. Když ho uvidím u mantinelu, tak ho asi nechám, aby mi pak nenadával,“ zakončuje se smíchem Hubáček.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba II pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Lidovky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *