Multižánrový festival ovládl Žižkov: Nabídl improvizační divadlo a desítky koncertů

Na pražském Žižkově bylo po setmění od čtvrtka do soboty rušno. Již posedmé se tu totiž konal multižánrový festival Žižkovská noc, který nabídl návštěvníkům pět stovek interpretů, a to na šedesáti scénách v této městské části. Podívat se tak lidé mohli do kostelů, kaváren, vyhlášených žižkovských barů, divadel, ale i do Žižkovské věže.

Na Žižkovské noci si přišel opravdu každý na své. Návštěvníci si mohli užít jak několik nejrůznějších koncertů od dark metalu v kostelních prostorách po poklidný folk či alternative pop. Hudba ale není to jediné, co každoroční festival nabízí. Odehrálo se rovněž několik divadelních představení od alternativního divadla po improvizační.

Na diváky čekala škála výstav i autorská čtení, například známého spisovatele Jáchyma Topola. Poslechnout si mohli i vtipnou poezii básníka J. H. Krchovského. „Nejvíc se mi líbila ta rozmanitost festivalu. Improvizační divadlo, elektronická hudba i poklidný folk,“ uvedla studentka Karolína, která přišla na Žižkovskou noc s partou kamarádů.

Improvizační divadlo zahráli v Žižkostele mladí herci ze souboru 20 000 židů pod mořem a diváky v alternativních prostorách kostela, který praskal ve švech, dostali opravdu do kolen. „Nejvíc ze všeho se mi asi líbilo toto divadelní představení. Zpočátku jsem se děsil, co to bude, protože to vypadalo dost zvláštně a nikdy předtím jsem na improvizačním divadle nebyl, ale příjemně mě to překvapilo. Obdivuju soubor, že po celou hodinu zvládne pouze improvizovat,“ sdělil Jan, který obešel na Žižkovské noci asi šest různých akcí.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba II pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Žižkovská noc

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *