Moderátor Marek Eben už popáté nabízí knižně to nejlepší z Plovárny

Úspěšný pořad České televize Na plovárně se už popáté dočkal knižní podoby. Marek Eben ji spolu s řadou významných hostů a za účasti široké veřejnosti představil v pražském Paláci knih Luxor ve čtvrtek 12. listopadu. Titul Marek Eben a hosté Na plovárně nabízí 23 rozhovorů, které vybral moderátorův dlouholetý spolupracovník Jiří Janoušek.

„Každý host má stejnou váhu, ale nemůžeme do knížky vybrat všechny, proto jsou tam nejen známé osobnosti, ale i lidé se zajímavými osudy, kteří nejsou tak slavní,“ řekl za nakladatelství Práh jeho ředitel Martin Vopěnka. Ebenova talk-show Na plovárně se vysílá 16 let a za tu dobu se v ní vystřídalo přes 600 hostů, včetně zvučných jmen, jako jsou bývalá politička Madeleine Albrightová, spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates, režisér a výtvarník Tim Burton, hudebník Bobby McFerrin, herec Alan Rickman nebo letos zesnulý spisovatel Terry Pratchett.

Na křest dorazil jak tým televizního pořadu, tak i hosté z aktuální knihy, mezi jinými historik František Šmahel, houslař Jan Baptista Špidlen, veterán z Afghánistánu Miroslav Lidinský, spisovatel Petr Šabach nebo zpěvák skupiny Olympic Petr Janda, který navíc předvedl akustickou verzi písně Bon soir mademoiselle Paris.

Sedmapadesátiletý Eben, mimo jiné také herec či písničkář, se o svém podílu na knize vyjádřil velmi skromně a vyzdvihl editorskou práci Jiřího Janouška i televizního týmu. „Vystříhají to tak, že to vypadá, že jsem obratný a chytrý, stejně tak mí hosté, a vypadá to jako inteligentní pořad,“ žertoval s typickou nonšalancí. Za úspěchem talk-show stojí kromě Ebenovy osobnosti především to, že cílí spíš na vzdělanější publikum a snaží se o společenský přesah. I díky tomu se křtu a následné autogramiády zúčastnilo přes 250 lidí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *