Intimita, sex a vztahy Filipa Karbana

„Intimita, sex a vztahy“ je název praktické bakalářské práce Filipa Karbana, kterou bude obhajovat v září. Jeho rozhlasový podcast se snaží přiblížit téma mladému posluchači, který získá základní orientaci v hlavních českých podcastech věnujících se intimitě, sexu a vztahům. 

Filip Karban připravil svůj podcast pod pedagogickým vedením Karola Lovaše. Ten je kromě jiného také katolickým knězem. Jak prozradil, o humorné situace nebyla v případě Filipovy bakalářky nouze od samého začátku.

„Nejprve mi zavolala kolegyně Čeňková, která mi řekla: ,Tak máš ten sex schválený‘. Přemýšlel jsem, že mi to snad měl zavolat biskup nebo opat, proč mi takovouto novinku z Vatikánu telefonuje kolegyně z fakulty? Až po několika sekundách mi docvaklo, že mi doktorka Čeňková oznamuje, že byly studentu Karbanovi schválené teze jeho bakalářské práce.

Když byl Filip u mě na faře na konzultaci, právě jsem křtil. Po křtu mi zazvonil mobil. Na druhé straně byl on.

,Kde jste?‘ ptám se ho, protože tu měl být už před hodinou.

,Pane doktore, neuvěříte, ale já jsem asi v pr…li.‘

Kostel ztichl.

,Nebude to také zlé, Filipe.‘

Snažím se ho uklidnit.

,Jen jste se převezl. Místo do Božejova jste dojel až na konečnou. Sednu do auta a přijedu pro vás.‘ Nakonec z toho nebyla žádná ,pr…l‘. Jen Kamenice nad Lipou.

Nevzpomínám si, kdy jsme se naposledy u nás v kostele tak zasmáli. Pro jistotu budu brát studenty už jen na ucho. Žádný hlasitý poslech. Co kdybychom zas měli skončit v nějaké té… Kamenici nad Lipou?

Přeji Filipovi a všem studentkám a studentům úspěšné státnice v záři, pevné nervy, hodně trpělivosti při učení a nám všem krásné léto. Třeba i s podcastem Filipa Karbana. Příjemný poslech.”

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *