Radioprojekt 2019: Rádio Impuls opět vládne éteru v Česku

Celoplošně nejposlouchanějším rádiem se již tradičně stalo Rádio Impuls s více než milionem posluchačů. Mezi nejpopulárnější stanice se pak zařadily Radiožurnál, Evropa 2 či Rádio Blaník s Frekvencí 1. Radioprojekt, oficiální výzkum poslechovosti rozhlasových stanic, který zajišťují agentury Median a STEM/MARK, zveřejnil výsledky za letošní druhý a třetí kvartál na tiskové konferenci ve středu 6. listopadu.

Přibližně 15 tisíc respondentů odpovídalo na otázky o oblíbených stanicích, průměrné době poslechu rádia či nejčastější činnosti, při níž měli stanice naladěné.

V regionech platí tradiční rozdělení země na východ a západ. I v jednotlivých krajích se rádiem s největší posluchačskou základnou stalo Rádio Impuls. Kralovalo v devíti krajích, převážně ve východní části republiky, v regionech na Moravě a na jihu Čech. Ve dvou nejzápadnějších krajích bylo nejposlouchanějším Rádio Blaník, ve Středočeském kraji a v Praze se na špici umístily již tradičně Evropa 2, respektive Radiožurnál. Jediné čistě regionální rádio se prosadilo v kraji Libereckém, nejčastěji zde posluchači ladili Rádio Contact.

Kromě prezentace výsledků průzkumu se na konferenci hovořilo i o dalších projektech. Pavel Lupjan ze společnosti Media Marketing Services představil putovní multimediální expozici s názvem Totalita, připomínající život v Československu mezi lety 1948 a 1989, jejímiž mediálními partnery jsou Hitrádio FM a Česká televize. Pavel Stejskal pak připomenul výročí prvního rádiového vysílání v historii a upozornil na rozšiřování portfolia mediální společnosti MediaClub o stanice Evropa 2 či Frekvence 1.

 

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

 

Foto: Pixabay

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *