Cíl pro sezonu: obhajoba ve Světovém poháru. Samkové pomůže rozšířený tým

Úřadující mistryně světa a vítězka posledního ročníku Světového poháru Eva Samková nemešká s přípravami na další sezonu. Po dovolené u moře se vrací zpět k tréninkům na prkně a cílem bude obhajoba trofeje.

„Cílem je samozřejmě vyhrát,“ řekla s úsměvem Samková na tiskové konferenci v úterý 15. října. Po minulé úspěšné sezoně si užila léto na vlnách v Portugalsku a nyní se vrací k trénování na sněhu. Plánuje, že v příští sezoně zařadí nová prkna pro různé podmínky a rozšíří servisní tým. „Chceme tím dohnat konkurenci, která nám v tom mazání trochu utekla,“ zmínil trenér Marek Jelínek. Novinky bude zkoušet při závodech Světového poháru, první pojede už v půlce prosince v rakouském Montafonu.

„Chci jezdit alespoň tak dobře jako loni,“ uvedla Samková. „Chceme techniku zlepšovat a upevnit na trochu vyšší úrovni, takže se může stát, že budeme zkoušet i různé věci na závodech a třeba to nevyjde. Když se člověk pokouší o nové věci, které nemá zažité, tak to někdy nemusí vyjít. Ale člověk se z toho poučí a zase bude připraven na další sezónu, kdy bude mistrovství světa, a pak na další, kdy bude olympiáda,“ řekla olympijská vítězka 2014.

Kromě cestování za Světovým pohárem ji však čekají i závody doma, Evropský pohár na Dolní Moravě, který se pojede 12. – 13. února, a mistrovství republiky. Chce se také účastnit snowboardcrossových kempů pro mládež, které pořádá její trenér, Jakub Flejšar.

 

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

 

Foto: Sport Aktuálně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *