Tvrdá bitva na Letné. 290. derby vítěze nepřineslo

V neděli 4. listopadu se konalo nejočekávanější utkání české fotbalové scény. Na Letnou přijela Slavia, která se Spartou neprohrála od března 2016. Zápas nabídl drama i důraz v každém souboji, týmy si nakonec odnesly po bodu za remízu 2:2. Slavia nyní vede ligu před Plzní jen díky lepšímu vzájemnému utkání, Sparta se i přes bodovou ztrátu posunula na třetí místo před Baník Ostrava, který v sobotu prohrál v Plzni.

Trenér domácích Zdeněk Ščasný neskrýval zklamání z chyb při bránění standardních situací a z nedostatečné rozvahy při útočných šancích. Jeho protějšek Jindřich Trpišovský uznal, že výsledek odpovídá výkonu, avšak spokojený nebyl.Furt je to bod zvenku, Sparta tu za rok a půl jen jednou prohrála. Ale jsou to dva ztracené body, musíme hrát v každém zápase na vítězství. Takže nemůžeme být spokojeni.“

Oba týmy již od začátku hrály velmi důrazně, rozhodčí Petr Ardeleánu muset krotit emoce hráčů a rozdal celkem osm žlutých karet. Sparta byla v úvodu utkání aktivní a ve 23. minutě vychytal Benjamina Tetteha v samostatném úniku Ondřej Kolář. Branka však padla na druhé straně hřiště. Po centru Josefa Hušbauera z rohového kopu hlavičkoval přesně Ondřej Kúdela, bývalý hráč domácích. Vzápětí mohl zvýšit Peter Olayinka, jeho hlavičku však zastavila tyč. Sparta přečkala tlak hostů a ještě před koncem prvního poločasu otočila skóre. Ve 42. minutě centr Eldara Ćiviće zblízka uklidil do sítě Tetteh a srovnal na 1:1. Krátce nato se k přímému kopu postavil Nicolae Stanciu, jeho střelu přizvedl ve zdi Ibrahim Traoré rukou a penaltu proměnil Guélor Kanga.

Po změně stran Slavia často kazila rozehrávku, domácí však chyby nedokázali potrestat. V 70. minutě obrana Sparty opět neubránila rohový kop a Tomáš Souček zblízka hlavou vyrovnal. Hosté se ještě dožadovali pokutového kopu po údajné hře rukou Martina Štětiny, sudí však po konzultaci s videorozhodčím nechal ve hře pokračovat. Závěr zápasu už branku nepřinesl.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *