Sparta je v Evropské lize blízko postupu, dalším českým týmům se nedařilo

Fotbalisté Sparty se přiblížili postupu ze základní skupiny Evropské ligy. V zápasech 4. kola ve čtvrtek 3. listopadu navázali na minulý úspěch, i podruhé porazili izrazelskou Beer Ševu a drží se v čele skupiny K. K účasti v jarní fázi jim chybí jediný bod. Plzeň v Rumunsku proti týmu Giurgiu sice neprohrála, ale další remíza ji přidržela na posledním místě skupiny E, byť šanci na postup ještě má. To Liberec je po třetí prohře za sebou prakticky bez naděje.

Druhý zápas Sparty s Hapoelem Beer Ševa skončil ještě lépe než ten předchozí – Sparta o gól navýšila na 2:0. Průběh byl však podobný: hosté byli aktivnější a nebezpečnější, ale udeřili domácí. Při první větší šanci z rohového kopu Daniel Holzer sice ještě přestřelil, ve 23. minutě si však záložník hostů Bitton srazil Dočkalův přímý kop do vlastní sítě. Druhý gól přinesla ve 38. minutě skvělá kombinace z autu, kterou po přesné Dočkalově přihrávce zakončil z malého vápna David Lafata.

Fotbalisté Plzně se sice vyhnuli další prohře, ale remíza 1:1 je pro ně málo. Skóre v Bukurešti, kde se utkání mimořádně hrálo, otevřel v 19. minutě po dorážce Alexandr Stan, ale domácí se z vedení neradovali dlouho. Už šest minut nato hlavičkou vyrovnal Michael Krmenčík po Petrželově centru. Hosté měli do konce ještě dvě šance, ale ani jednou nedokázali využít kvůli precizním zákrokům gólmana Lunga.

Nejhůře dopadl Liberec – ve druhém utkání s italskou Fiorentinou prohrál venku 0:3. První gól padl ve 30. minutě z penalty od faulovaného Ilijče, definitivně hosty srazil Kalinič po Coufalově chybě, navíc zaváhání dvojice Súkenník-Folprecht trestal Cristóforo.

Foto kredit: Lassi Kurkijärvi/flick.com

Článek vyšel také v Carolině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *