Divadlo ABC se vrátilo do zlatých let šedesátých

Pražské divadlo ABC ožilo největšími hity šedesátých let. V neděli 6. listopadu oslavila kapela Golden Big Band Prague své páté narozeniny pod taktovkou Petra Soviče. Popřát a zazpívat jí přišly swingové hvězdy napříč generacemi, jako například Karel Štědrý, Pavlína Filipovská, Linda Florianová, Martin Chodúr, Patricie, Prime Time Voice, Ilona Csáková a Eva Pilarová.

„Vyprodané Divadlo ABC vytvořilo skvělou kulisu a nás to neskutečně bavilo. Ve strhující dvouačtvrthodinové show jsme nechali kus sebe a doufáme, že to bylo znát,“ řekl člen Golden Big Band Prague. V průběhu večera zazněly slavné hity, které spolu se sólisty zpívali i diváci. Sálem se nesly tóny písní Nechte zvony znít, Tak abyste to věděla, Mám malý stan, Je nebezpečné dotýkat se hvězd a mnoha, mnoha dalších. „Písničky z šedesátých let jsou nádherné skladby, ve kterých kromě nápaditých melodií zní hlavně české texty. Právě na ně klademe velký důraz. Čeština se obecně vytrácí a ve spojení se swingovou muzikou je to jedinečná a nenahraditelná kombinace,“ říká k vybranému repertoáru kapelník Petr Sovič.

Součástí koncertu byl také křest nového singlu Gramofon, který spolu se zpěvačkou Patricií napsal Sovič. Pokřtít ho přišla Eva Pilarová, která mu popřála mnoho prodaných kopií.

V řadách Golden Big Bandu Prague, který na české scéně figuruje od jara 2011, se objevují vyhledávaní čeští jazzoví instrumentalisté, například saxofonisté Bharata Rajnošek a Ondřej Klímek, trombonisté Jiří Odcházel, Miroslav Kopta či Josef Pospíšil, trumpetisté Richard Hora či Martin Jůzl a také kytarista Kryštof Tomeček či bubeník Jan Linhart.

Část výtěžku ze vstupného měl získat Nadační fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny.

 

Foto kredit: Matt Cooper/flickr.com

Článek vyšel také v Carolině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *