Nepředstavitelné. Levice na historickém minimu, psala slovenská média

Srovnání české a slovenské politické scény, možné podoby budoucí české vlády, rozložení sil ve Sněmovně, rozhovory s politology či spekulace o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana nabízela slovenská média po českých volbách do Poslanecké sněmovny. Server HN.sk označil vítězství Spolu a možnost sestavit vládu s další koalicí Pirátů a STAN ze slovenské perspektivy za nepředstavitelné.

„Na Slovensku, kde nevyhrajete volby, pokud nejste sociální demokraté nebo aspoň sociální populisté, se může zdát nepředstavitelné, ale u sousedů je levice na historickém minimu,“ píše web. Některé další příspěvky čtenářům přibližují nejvýznamnější české politické subjekty podle jejich zakotvení na politickém spektru.

Způsob, kterým seriózní a bulvární deníky podávají informace o budoucí české vládě a dalším povolebním dění, je téměř bez rozdílu. Ten přichází až se spekulacemi o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana, který má v tomto dění zásadní roli. Nový čas nebo Plus jeden den toto téma pojaly bulvárně a zveřejnily z etického hlediska kontroverzní záběry prezidenta během jeho nedělního převozu do nemocnice. Seriózní média byla zdrženlivější.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I – seminář psaní C pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Mediaguru.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *