Festival Malé oči zavede děti do pohádky i ukáže zákulisí kin

Už posedmé představil filmový festival Malé oči snímky pro malé diváky. Letošní ročník nesl název Cesta je cíl, protože zájemce přenesl především do pohádky. Bohatý program v termínu od 14. do 18. prosince zpestřilo také čtení s herečkou Adélou Elbel nebo prohlídka zákulisí kin. Ale vše jen virtuálně vzhledem k aktuálním opatřením, díla byla dostupná na platformách Moje kino Live a Aerovod.

„Už během jarního uzavření kin jsme vymysleli online kino, kde začínáme vždy v konkrétní čas, nechybí tu gong, znělky, živé přenosy lektorů či možnost si psát s ostatními diváky prostřednictvím chatu,“ řekl jeden z pořadatelů David Beránek.

Z programu zaujal třeba původně němý animovaný snímek Ovečka Shaun ve filmu: Farmaggedon, který doplnil živý dabing herců Kryštofa Bartoše, Jindřišky Dudziakové a Anny Peřinové. Diváci mohli zhlédnout řadu filmů, například Malý princ, Tři veteráni nebo Kuky se vrací. Po Mlsných medvědích příbězích navíc děti s pomocí lektorky z Aeroškoly zjistily, jak se vytvářejí animace.

Promítání doplnily i další aktivity. Například virtuální prohlídka sedmi kin, mimo jiné Bio Oko Praha či Bio Centrál Hradec Králové, zájemcům ukázala, kdo všechno v nich pracuje a jak se pouštějí filmy. Komička a překladatelka Adéla Elbel zase četla z knihy Princ a princ a král a král a rodina, a odpovídala tak na otázku, zda si princ místo princezny může vzít prince. Na programu bylo i Disco v kině.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I – seminář psaní C pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *