V čele tabulky fotbalové ligy zůstává Slavia, Sparta venku opět zaváhala

Fotbalová Slavia získala v první lize další tři body, a ve 13. kole potvrdila první místo v tabulce. Naopak Sparta znovu klopýtla na venkovním hřišti, tentokrát ve Zlíně. Ve výborné formě hrající Nikolaj Komličenko řídil vítězství Mladé Boleslavi nad Bohemians, jeden z obratů sezony se pak zrodil v Karviné, kde domácí podlehli Olomouci.

Do nedělního derby pražských S, jednoho z vrcholů podzimní části naší nejvyšší fotbalové soutěže, vstoupí oba aktéři v odlišném rozpoložení. Svěřenci Jindřicha Trpišovského navázali na cenný skalp Kodaně z Evropské ligy a před vlastními fanoušky s přehledem rozstříleli Duklu 4:1, hned dvakrát se prosadil Miroslav Stoch. Jeho výkony upoutaly také pozornost Pavla Hapala, nového trenéra slovenské reprezentace, jenž v blízké budoucnosti plánuje nominaci zkušeného záložníka do národního výběru.

Slavia výhrou zareagovala na dřívější vítězství Plzně nad Slováckem, krok se špicí tabulky naopak začíná ztrácet Sparta, která o víkendu odcestovala do Zlína bez Guélora Kangy, jen na lavičce zůstal karetním trestem ohrožený Benjamin Tetteh. Vyrovnanou partii rozhodl ve prospěch domácích Jean-David Beauguel, Letenští tak prohráli už třetí venkovní utkání za sebou. V tabulce je navíc předstihla Ostrava, která v pátek přetlačila Teplice 1:0.

Zatímco Baník se prezentuje vyrovnanými výkony, Mladá Boleslav doplácí na časté výkyvy a střídá dobré zápasy s horšími. Proti Bohemians se ale vytáhla, klíčovou postavou se stal Nikolaj Komličenko, jenž k jedné trefě, díky níž si upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže, přidal ještě dvě asistence, a dovedl tým k hladkému vítězství 3:0. „Výsledek vypadá jasně, ale zápasy s Bohemians jsou vždy fyzicky velice náročné. Podařilo se nám soupeře potrestat jeho vlastními zbraněmi, vycházeli jsme z dobrého bloku, výborně řešili brejkové situace a zaslouženě vyhráli,“ prohlásil na tiskové konferenci trenér Jozef Weber.

Nejdramatičtější duel kola se odehrál v Karviné, kam přijela trápící se Olomouc. Domácí se po přestávce dostali do dvoubrankového trháku, jenže Sigma předvedla málokdy vídaný obrat, když se během osmi minut postupně trefili Šimon Falta, Jiří Texl a Pavel Dvořák. „Body bereme hlavně proto, že hráči za nepříznivého stavu odhodili zábrany a začali hrát s větší ochotou a nasazením,“ ocenil na klubovém webu kouč Václav Jílek.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Pixabay.com/Ben_Kerckx

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *