Jak se seznamoval první ročník: záhadná smrt studentky a novináři poprvé v akci

Nastupující studenti prvního ročníku bakalářského studia žurnalistiky absolvovali dvoudenní seznamovací kurz organizovaný jejich staršími spolužáky v kempu Radostné mládí poblíž Českého Štemberka. V pátek 30. 9. se po příjezdu studenti rozdělili do několika skupin a absolvovali řadu seznamovacích her a diskuzí, díky kterým se lépe poznali.

Hlavní program ovšem přinesla až sobota,  na kterou si organizátoři připravili celodenní workshop se simulací. Studenti se dle svých preferencí rozdělili do čtyř novinářských skupin – tisk, fotografie, rozhlas a televize – které vedli vyučující (PhDr. Alice Tejkalová, Ph.D., Doc., Mgr. a McA. Filip Láp, PhD., a Mgr. Sandra Štefaniková), odborníci z praxe a absolventi (Mgr. David Vozdecký, Mgr. David Štrup, Mgr. Vladimíra Junková, Adéla Davidová, Veronika Šírová).

Dopoledne se v jednotlivých skupinách probírala teorie i praxe daného žurnalistického odvětví, odpoledne čekal studenty novinářský křest. Fiktivní tisková konference a smrt studentky po požití závadného alkoholu zahájila simulaci, o které studenti prvního ročníku dopředu nevěděli, a kterou měli za úkol v rámci své redakce zpracovat. Vznikly tak dvě ucelené televizní reportáže, zpravodajský blok rozhlasového vysílání, bulvární a seriózní on-line deník a samozřejmě celá řada reportážních fotografií.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *