Za zdmi věznice 

Jednou z mnoha výhod novinářského povolání je skutečnost, že se člověk dostane i na místa, kam by se bez novinářského průkazu jinak nedostal. To je i případ budoucích novinářek a novinářů z katedry žurnalistiky FSV UK. V Tvůrčím ateliéru tentokrát zamířili do věznice v Kuřimi. 

S Eliškou Bervidovou a Jakubem Hříbkem můžete vniknout do fungování tohoto pracoviště. Kuřimská věznice je výjimečná i tím, že se v ní nachází speciální oddělení pro sexuální devianty. To oslavilo 25 let své existence. O léčbě vězňů, práci žen ve věznici, nárocích, které toto povolání obnáší, ale také o budoucnosti odsouzených, pojednávají jejich dva rozhlasové příspěvky.

Eliška Bervidová
Jakub Hříbek

Lukáš Květoň vám prozradí, že v kuřimské věznici mají možnost odsouzení pracovat v místním call centru. V mnoha případech se jedná o bývalé dealery. Důvod? Jejich výborná „vyřídilka“.

Lukáš Květoň

Pokud byste měli chuť přidat se k zaměstnancům zdejšího ústavu, Štěpán Pichl vám v rozhovoru s vedoucím personálního oddělení Miroslavem Dygasem přiblíží nároky a výhody práce ve věznici.

Štěpán Pichl

Přijměte pozvání na návštěvu věznice v Kuřimi. 

Poděkovaní patří Petru Juříčkovi – řediteli zdejší věznice a kolektivu spolupracovníků za jejich vstřícnost a profesionální přístup. 

Foto: Karol Lovaš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *