Vánoční strom už v Praze stojí, trhů se ale město nedočká

Na Staroměstském náměstí nově stojí vánoční strom. Do centra Prahy dorazil kolem 2:30 v noci z pondělí na úterý, aby se jeho stavění obešlo bez srocování lidí. Zůstane stát až do začátku ledna.

Smrk měří přes 17 metrů a Praze ho prodal majitel chaty v Kamenném Přívozu. O jeho pokácení se v neděli postaral několikanásobný mistr ČR v práci s motorovou pilou. Poté strom cestoval do Modletic u Prahy, odkud druhý den v nočních hodinách pokračoval na Staroměstské náměstí. Z důvodu zákazu nočního vycházení se stavěl bez přihlížejících. Bez větších hromadných akcí by se kvůli opatřením proti šíření koronaviru mělo obejít i jeho páteční zdobení a následné rozsvícení, které v minulosti přicházely sledovat tisíce diváků.

V důsledku protiepidemických opatření letos na Staroměstském náměstí nevypuknou ani tradiční vánoční trhy. Budou chybět dokonce i na Václavském náměstí a na náměstí Republiky. Podle radního Jana Chabra (TOP 09) by se ale mohly konat menší trhy v jiných částech města.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I – seminář psaní B pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, PhD., a publikován byl v CAROLINĚ

Foto: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *