Nespokojenost na Letné vrcholí, při děkovačce na sparťanské fotbalisty přilétl kelímek

Příznivci pražské Sparty v páteční předehrávce očekávali relativně snadné vítězství nad hostující Jihlavou, jež se drží zuby nehty nad sestupovými příčkami. Domácí se sice rychle ujali vedení zásluhou uzdraveného Václava Kadlece a do konce zápasu je udrželi, ale výkon očekávání fanoušků neodpovídal.

Domácí se dostali do vedení už ve 4. minutě po nákopu Lukáše Štětiny a rychlém zakončení navrátilce Kadlece. První půli měli jasnou převahu, ale dopláceli na nepřesnost a nedůraz v zakončení. Ve druhé půli se síly vyrovnaly, nedůraz se přenesl i do obrané řady a Jihlava si díky tomu vytvořila několik příležitostí, několikrát musel Spartu zachraňovat brankář Martin Dúbravka. Jenže právě domácí gólman umocnil špatný dojem ze zápasu, když ve druhé minutě nastavení dostal žlutou kartu za zdržování.

Že sparťanský kotel opět zůstal prázdný, nepřekvapilo. Ultras několik posledních týdnů protestují a žádají sesazení vedení klubu. Ostatní fanoušci zatím jejich výzvám k opuštění stadionu nenaslouchali. Ovšem páteční trápení dopálilo i je, tribuny se ihned po závěrečném hvizdu téměř vyprázdnily. Tradiční děkovačka se sice konala, ale za oslavu vítězství se považovat nedala. Při rituálu totiž jeden z fanoušků hodil kelímek s pitím mezi hráče.

Výkon domácích fanoušci ocenili už během zápasu mohutným pískotem. Jejich nespokojenost ještě zvýšila absence kapitána Davida Lafaty, který nastoupil na hřiště až během 80. minuty poté, co stadion usilovně vyvolával jeho jméno. A nebylo obtížné nabýt dojmu, že oblíbený kanonýr nastoupil až na popud fanoušků. Trenér Andrea Stramaccioni tuto variantu podle webu isport.cz popřel: „Můžete se Davida klidně zeptat, ale o střídání jsem mu řekl ještě dříve, než fanoušci začali vyvolávat jeho jméno. Hodně lidí se mi snaží radit, ale jakmile začnu poslouchat tribuny, bude to problém.“ Lafatova absence však souvisí s dalším problémem, který znepokojuje nejednoho příznivce. Mužstvo vyvedl na trávník Václav Kadlec, který se tak stal šestým kapitánem v letošní sezoně.

Výsledky 14. kola:

Sparta – Jihlava 1:0, Olomouc – Zlín 2:0, Liberec – Ostrava 2:1, Brno – Teplice 1:0, Slavia – Dukla Praha 5:0, Slovácko – Plzeň 1:4, Mladá Boleslav – Bohemians 1:2, Karviná – Jablonec 2:1

Tabulka:

1. Plzeň 42 b., 2. Olomouc 29, 3. Slavia 28, 4. Liberec 26, 5. Sparta 25, 6. Bohemians 21, 7. Jablonec 20, 8. Teplice 19, 9. Mladá  Boleslav 17, 10. Zlín 16, 11. Dukla Praha 16, 12. Karviná 11, 13. Brno 11, 14. Jihlava 10, 15. Slovácko 9, 16. Ostrava 8

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: AC Sparta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *