Výstava: Léna Brauner za zrcadlem

Obrovská industriální hala, tma a intimní atmosféra. Šest dívčích tváří hledících na stovky nadšených návštěvníků a jeden dokonalý stav beztíže. Netradiční vernisáž, nezvyklá díla, která jsou opět strhující a emotivní. I tak by se dala popsat nová expozice pražské umělkyně Lény Brauner. Ta svou kolekci sedmi obrazů představila v pátek 20. října na vernisáži v galerijním prostoru Kasárna Karlín v Praze, a započala tak třídenní výstavu, která nesla název Za zrcadlem.

„Obrazy jsou jiné. Popadla mě zas jiná nálada, než když jsem dělala víly v květinách. Nechci k nim nic moc říkat, protože si myslím, že se na ně budete muset dívat sami a nějak se budete muset zkusit napojit na ten pocit těch slečen,“ komentovala Léna Brauner svůj nový soubor, který obsahoval šest obrazů s motivy dívčích hlav a jeden obraz většího formátu. „Můžu vám k němu jen prozradit, že to, co vidíte, je třeba to, co se odehrává nějaké z těch slečen v hlavě. Je to nějaký vnitřní pocit absolutní bezmezné svobody, kterou můžeme mít všichni v naší hlavě. Protože všichni tu jsme, abychom se měli hezky, abychom měli radost ze života a abychom byli šťastní,“ řekla k obrazu.

Večerní program obohatily aukce děl z vystavované kolekce a koncert, na němž umělkyně vystoupila spolu s hudebníkem Jiřím Burianem. Ke slyšení bylo pět skladeb z jejich společně připravované desky, která by měla vyjít na začátku příštího roku. O vizuální stránku show se pak postaral malířčin partner, umělec Petr Pufler. Ten vystupuje pod pseudonymem Světlonoš a zabývá se světlem a světelnými instalacemi. 

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Nikol Mudrová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *