Geolog Chochol nalezen mrtev za nejasných okolností

Naši studenti vzdorují pandemii i intenzivní tvořivou prací: zde zdařilá ukázka žánru crazy story postavená na sémanticky nesourodých slovech.

Klíčová slova: uštknutí, nošený, nach, nastíněný, vdolek, augustiniánský, japonsky, fénix, sadový, zpytovat, předpojatost, demolovat, doměkka, šuple, osmina, protřepat, hněvivě, Bíteš, řevnivost, gestapák, elektroodpad, chochol, penaltový, vynalézat 

Člen Akademie věd, předseda augustiniánské geologické společnosti a přední český zemězpytec byl v sobotu nalezen mrtvý nedaleko Velké Bíteše, kde patrně zpytoval místní pískovcové útvary známé jako Vdolky. O příčinách úmrtí se spekuluje.

Tělo bylo objeveno ve vzdálenosti asi osminy penaltového kopu od nejvyšší ze skal, což nasvědčuje nehodě, nejeví ale následky pádu, jinými slovy není úplně doměkka. Hovoří se také o cizím zavinění, a to zejména v souvislosti s řevnivostí v nejvyšších geologických kruzích. Tomu napovídá i fakt, že v šupleti akademikova pracovního stolu byla nalezena hněvivě psaná korespondence s výhružkami a dokonce nastíněnou vraždou. Bítešský místní plátek však za nejpravděpodobnější příčinu smrti označuje uštknutí hadem, kterých se mezi zkoumanými útvary vyskytují desítky. Tuto teorii však naprosto demolují místní obyvatelé, kteří tvrdí, že Chochol s sebou jako zkušený průzkumník nosil antisérum, které v případě potřeby stačí protřepat a aplikovat. Upozorňují na předpojatost šéfredaktora zmíněného média a dokonce jeho osobu přirovnávají ke gestapákovi, neboť se dezinformacemi snaží odvést pozornost od svého pochybného podnikání, ať už s elektroodpadem, nebo sadovými pozemky v okolí.

Nezbývá než doufat, že se událost co nejdříve vyšetří a čest české geologické obce znovu jako fénix povstane z popela a její odznak barvy nachu bude moct být znovu nošený s hrdostí. A že skandál neohrozí blížící se mezinárodní geologický kongres, kterého se má zúčastnit směsice vědců od slovenských kolegů až po ty japonsky mluvící. Akademická práce totiž nepočká a stále je co objevovat a vynalézat.

Text vnikl v rámci kurzu Současný český jazyk pod vedením Terezy Klabíkové Rábové.

Foto: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *