Covid necovid, oslabení čeští fotbalisté vyhráli v Izraeli

Jako by bezproblémový sraz nebyl české fotbalové reprezentaci souzený. Po zářijovém rozpuštění národního týmu a narychlo povolaném výběru náhradníků se ani druhý podzimní blok neobešel bez pozitivních testů na covid. V Izraeli při dalším zápase Ligy národů měl trenér Jaroslav Šilhavý k dispozici jen 18 hráčů. Přesto jeho tým znovu získal tři body po výhře 2:1, první gól si domácí dali sami, druhý zaznamenal Matěj Vydra.

„Hráči si každopádně zaslouží velkou pochvalu za to, že i v nestandardní situaci utkání zvládli a získali tři body. Zvlášť, když soupeř byl vynikající,“ hodnotil pro ČT Šilhavý.

Jeho plány totiž zkomplikovaly výsledky testů, které tým podstoupil po vítězství v přípravě na Kypru. Odhalily tři pozitivní a 16 neprůkazných případů. Do Izraele tak v sobotu odletělo jen devět hráčů, devět dalších se připojilo až v den utkání v neděli. Zbytek, včetně Hložka, Jankta nebo kapitána Dočkala, letěl domů.

I přes komplikace vstoupili Češi do utkání výborně. Důsledným napadáním dostali domácí pod tlak, první šance ale zakončili Bořil i Darida mimo. Ve 14. minutě už mohli hosté slavit, gólman Marciano nezpracoval lehkou přihrávku a míč mu proklouzl za brankovou čáru. Izraelci poprvé zahrozili až z přímého kopu, když hlavičku největší hvězdy domácích Zahaviho bravurně lapil Vaclík.

Také druhý poločas zahájil národní tým skvěle. Po dvou minutách propadl míč k Vydrovi, který si sám proti brankáři věděl rady. Jenže v 56. minutě snížil na 1:2 pěknou střelou na zadní tyč Zahavi, domácí měli i nadále víc ze hry a český tým v závěru zachránila tyč, na niž se míč odrazil po Vaclíkově zákroku patou.

Česká reprezentace je ve skupině B2 druhá o bod za Skotskem, které před měsícem v Olomouci oslabený národní tým porazilo a proti němuž nastoupí ve středu v dalším utkání.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I – seminář psaní C pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Pixabay.com


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *