Šilhavý nominoval na Brazílii a Anglii dva nováčky, Krejčí poprvé povede lvíčata

Jaroslav Šilhavý oznámil nejočekávanější nominaci v pozici trenéra fotbalové reprezentace. Na zápasy s Anglií a Brazílií dostalo pozvánku 20 hráčů, další tři ještě může kouč povolat později. Premiéru v dresu národního týmu mohou zažít dva slávisté Ondřej Kúdela a Alex Král, kteří se na srazu objeví poprvé. Zvláště Královo jméno vzbudilo mezi fanoušky rozruch.

„Alexe jsem sledoval už v Teplicích, kde podával skvělé výkony. Nyní se dokázal dostat do sestavy Slavie, je to komplexní hráč, je výborně mentálně připravený a ví, co chce,“ poznamenal Šilhavý na tiskové konferenci v úterý 12. března.

Podle něj je velmi pravděpodobné, že zbylá tři místa zaplní ofenzivní hráči. Jediným útočníkem je nyní totiž Patrik Schick z AS Řím, který si z posledního utkání v Itálii odnesl menší zranění a jeho start je nejistý. Obdobně je na tom brankář Tomáš Vaclík, který se zranil v prvním duelu osmifinále Evropské ligy se Slavií, ale v odvetě už by mohl znovu chytat.

Dlouhodobě zraněný byl také Vladimír Darida, který zatím v nominaci nefiguruje. „Tento týden si zavoláme a podle toho se rozhodneme,“ dodal trenér. Reprezentace vstoupí 22. března zápasem s Anglií do bojů o mistrovství Evropy, o čtyři dny později se utká v pražském Edenu v přípravném utkání s Brazílií.

Nový cyklus rozehraje také reprezentace do 21 let. Tým plný nováčků odletí v úterý 19. března na soustředění do Španělska. Tam odehrají „lvíčata“ dva přípravné duely s Islandem a Mexikem. První pozvánku do tohoto výběru dostalo hned 15 hráčů, objev letošního ligového ročníku Adam Hložek mezi nimi chybí.

„Jeho nominace je pro mě určitě téma. Hraje fantasticky, velmi dobře zvládá tlak ve Spartě. Konzultoval jsem jeho možnou nominaci s trenérem výběru do 17 let a tentokrát Adam pomůže jim, hrají totiž kvalifikaci o mistrovství Evropy. Pokud bude zdravý a bude podávat stále dobré výkony, počítám s ním na červnový sraz našeho týmu,“ uvedl nový kouč Karel Krejčí. Jedenadvacítka se nedostala na letošní mistrovství Evropy, další kvalifikace však začíná už na podzim tohoto roku.

 

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

 

Foto: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *