25 let Vypsané fixy: návrat ke kořenům

Pop-rocková kapela Vypsaná fixa oslavila čtvrtstoletí existence na české hudební scéně. Výroční koncert nazvaný příhodně Na tom samym místě se uskutečnil v pondělí 7. října v rockovém klubu Žlutý pes v Pardubicích.

Pardubický koncert byl prvním z narozeninového turné 25 let tour, které má vyvrcholit v druhé půlce prosince v pražském Foru Karlín. Vypsaná fixa zde představila nové album s názvem Kvalita. Nejen výběr termínu a místa koncertu, ale i hudební pojetí desky, připomíná fanouškům začátky kapely. „Texty jsou jednodušší a hudba rockovější. Vlastně mi to přijde podobně garážový jako první alba,“ říká fanoušek Lukáš.

Vypsaná fixa pojala akci jako soukromou oslavu a pro veřejnost uvolnila jen několik desítek lístků. „Je to koncert pro kámoše ze všech časů. Guest list bude velkej,“ zveřejnila kapela na svém facebookovém profilu.

Během koncertu zaznělo několik písní z nového alba a většina nejznámějších hitů. Kapela zařadila i dvě písně ze své rané tvorby jako poctu těm, kdo ji podporují od začátku. Účastníky koncertu překvapil dress code hudebníků, kteří se rozhodli vystoupit v oblecích. „Jde o významné výročí, tak jsme to chtěli pojmout slavnostněji,“ uvedl frontman Michal Mareda pro Pardubický deník.

Co se za 25 let působení Vypsané fixy nezměnilo, je energie, kterou členové kapely vkládají do svých koncertů. A Na tom samym místě to platilo dvojnásob. Koncert u Žlutého psa byl divoká směsice potu, smíchu a ztracených bot. „Byla to síla, nemůžu se dočkat padesátého výročí,“ zhodnotil výkon kapely Lukáš.

 

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

 

Foto: Novinky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *