Koncert Justina Biebera: skvělá show, zpěvem ale moc neohromil

Datum 12. listopadu 2016 měli příznivci kanadského zpěváka Justina Biebera označené v kalendáři dlouho dopředu. Na pražskou premiéru umělce ověnčeného desítkami hudebních cen, včetně Grammy, se sjelo na dvacet tisíc fanoušků jak domácích, tak i z okolních zemí. Ačkoli show sklidila značný úspěch, recenze se vyjadřovaly veskrze negativně.

Vstup do vysočanské O2 areny zatarasil už několik hodin před začátkem show neprostupný dav čekající jen na to, až ostraha otevře brány. Hrstka nejvěrnějších příznivců přišla dokonce už večer předem a u vchodů přespala. O tom vypovídaly i nepořádek, špína a pošlapané deky, které se válely všude okolo.

Před Bieberovým příchodem se o zábavu starali američtí The Knocks a britská předkapela Mic LOWRY. Poté se, přesně podle programu, na pódiu objevila samotná hvězda večera a arénu na několik minut ovládl nekončící jekot. Po dobu koncertu zpěváka obklopovala skupina tanečníků, se kterými měl choreografii natrénovanou do nejmenšího detailu, částečně na úkor zpěvu. „Lehce znuděný zpěvák, zpíval, jen když zrovna neměl práci s choreografií, a do toho bouřil dav nadšením,“ popisuje událost na serveru iDnes.cz jedna z prvních recenzí. Recenzent na Aktuálně.cz se také vyjádřil spíše kriticky: „Zejména v první polovině večera působil nezúčastněně, až skoro otráveně.“

Vystoupení doprovázela propracovaná světelná show a visuté pódium s obří trampolínou, kde Bieber vybíjel zbylou energii ještě před přestávkou. Příznivce potěšil téměř dvacítkou písní, z nichž dvě byly akustické, a dlouhým sólem na bicí.

Přestože Purpose World Tour je už jeho třetím turné, Prahu navštívil poprvé. Zpěvák má za sebou od letošního března, kdy turné odstartovalo, zhruba dvě třetiny z celkových 64 zastávek. Poslední koncert plánuje na konci dubna 2017.

 

Foto kredit: wikipedie.org
Článek vyšel v Carolině

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *