Potřetí za sebou, popáté za šest let. České tenistky znovu ovládly Fed Cup

Nejtěsnějším možným poměrem 3:2 zvítězil tým českých tenistek ve finále Fed Cupu. Hlavními hrdinkami ve Štrasburku proti Francii byly Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou. Obě si připsaly po jednom singlovém vítězství, na které navázaly v rozhodující čtyřhře. Družina kapitána Petra Pály soutěž ovládla potřetí za sebou a popáté za posledních šest let. „Asi mi to všechno dojde až později,“ citoval iDnes.cz pětinásobného vítěze Pálu.

V úvodním nejdelším zápase české fedcupové historie přetlačila Plíšková v nervydrásající partii Kristinu Mladenovičovou 16:14 ve třetím setu. To však nezaskočilo francouzskou jedničku Caroline Garciaovou, která porazila zdravotně indisponovanou Petru Kvitovou 7:6, 6:3. Po prvním hracím dni byl stav srovnaný.

Do nedělní části vstoupila jako první znovu Plíšková, Garciaová však předvedla další excelentní výkon a po třísetovém boji dala Francii vedení 2:1. Záchranářka Strýcová ale odpověděla sebevědomým výkonem proti Alize Cornetové, vyhrála 6:2, 7:6 a poslala finále do rozhodující čtyřhry. V ní nastoupila Plíšková se Strýcovou proti sehraným Garciaové a Mladenovičovové, které okupují druhou a třetí příčku v deblovém žebříčku. Český pár se však ukázal jako psychicky odolnější v závěru obou setů a Francouzky udolal dvakrát 7:5.

Pála tak jako první nehrající kapitán v historii vyhrál soutěž popáté. “Je to supr! Ale on má dobrý kádr,” poznamenala s úsměvem Strýcová. Letošní fedcupový triumf byl vůbec jeden z nejsložitějších, protože český tým musel odehrát všechny tři souboje venku. V Rumunsku, ve Švýcarsku a nakonec i ve Francii rozhodovala závěrečná čtyřhra. Vždy se šťastným koncem pro český tým.

Foto kredit: fedcup.com
Článek vyšel v Carolině

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *