Tenis: Plíšková s Hradeckou ovládly čtyřhru a míří do finále Fed Cupu

České tenistky se probojovaly do finále Fed Cupu, kterého se zúčastní již potřetí za sebou. Postup za stavu 2:2 vydobyly Karolína Plíšková s Lucií Hradeckou ve čtyřhře, když ve švýcarském Lucernu zvítězily nad světovou deblovou jedničkou Martinou Hingisovou a Viktorií Golubicovou dvakrát 6:2.

Semifinále Fed Cupu v sobotu odstartovala Barbora Strýcová, která si s přehledem poradila s Timeou Bacsinszkou 6:0 a 6:2. Poté ale 129. hráčka světa Golubicová smetla favorizovanou Plíškovou 3:6, 6:4 a 6:4. České tenistky tak šly do druhého semifinálového dne za stavu 1:1.

Plíšková se sice blýskla a v souboji týmových jedniček zdolala Bacsinszkou 6:4, 6:2, následně ale Golubicová uštědřila porážku Strýcové. Utkání skončilo výsledkem 6:3, 6:7, 1:6. Rozřešit, kdo půjde do finále, tak měla závěrečná čtyřhra. Trenér Petr Pála narychlo sestavil duo Plíšková – Hradecká.

Začátek čtyřhry byl vyrovnaný a na kurtu řádily hlavně Hradecká s Hingisovou. Poté ale Hingisová nečekaně dost kazila. Hned v úvodu druhé sady ztratila servis a Češky se záhy dostaly do vedení 3:1. Po snížení na 2:3 se Švýcarky probudily a při podání Plíškové si vypracovaly dva brejkboly. O vítězství nakonec rozhodla bezchybná hra obou Češek a zejména uvolněná hra specialistky na debl Lucie Hradecké.

Češky jsou vítězky čtyř z posledních pěti ročníků týmové soutěže. Pálovy svěřenkyně se ve finále utkají s Francouzkami, které taktéž až v závěrečném deblu zdolaly Nizozemsko na domácí půdě v Trélazé 3:2. Ty se pokusí získat třetí fedcupový titul po letech 1997 a 2003. Finále se odehraje 12. a 13. listopadu ve Francii.

 

Foto kredit: Aleksandr Osipov/Flickr.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *