Reportáže z autorského a mobilního žurnalismu

Ho Ho Hollar

Studentský spolek Studenti IKSŽ si připravil pro všechny studenty i vyučující Institutu komunikačních studií a žurnalistiky vánoční večírek s příhodným názvem Ho Ho Hollar. Pro hosty bylo nachystáno vše, co k Vánocům patří – svařené víno, punč, zdobení perníčků, stromeček i živá hudba. Celý výtěžek spolek věnoval neziskové organizaci Dobré víly dětem.

Natočila studentka IKSŽ Tereza Nikodémová v rámci předmětu Autorský a mobilní žurnalismus pod vedením PhDr. Martina Lokšíka a Mgr. Františka Gély.

Vánoce v měšťanském domě

MOJO příspěvek informuje o nové vánoční expozici kolínského muzea – Vánoce v měšťanském domě. Kromě tradiční vánoční výzdoby a zvyků si mohou návštěvníci prohlédnout rozmanitý soubor 16 betlémů.

Reportáž natočil student žurnalistiky Ondřej Hruška v rámci předmětu Autorský a mobilní žurnalismus pod vedením PhDr. Martina Lokšíka a Mgr. Františka Gély.

Kino Sigma na Spořilově

Zatímco koncem 70. let patřilo mezi luxusní a progresivní, dnes bychom si ho přes nevzhledné polepy zřejmě ani nevšimli. Řeč je o bývalém kinu Sigma na sídlišti Spořilov. Dříve populární kulturní centrum se již 15 let, i přes krátkodobé pokusy, nedaří vyšvihnout zpět mezi prosperující podniky. Co za tím stojí a jaká je jeho historie?

Příspěvek natočil student IKSŽ Štěpán Pichl v rámci předmětu Autorský a mobilní žurnalismus pod vedením PhDr. Martina Lokšíka a Mgr. Františka Gély.

Tradiční vánoční večírek na SOŠ Jablonecká v Liberci

Studenti společně se svými pedagogy si připravili pro diváky bohatý program, který byl plný kulturních vystoupení. Vedení školy touto akcí poděkovalo všem sponzorům, kteří pomáhají s chodem školy pro studenty se zvláštními vzdělávacími potřebami.

Příspěvek natočil student IKSŽ Jakub Dlask v rámci předmětu Autorský a mobilní žurnalismus pod vedením PhDr. Martina Lokšíka a Mgr. Františka Gély.

AD Wars

Reportáž seznamuje diváky s dalším ročníkem akce AD WARS, pořádanou spolkem Markething.cz. Dozvíte se o tom, jak akce probíhala a jaké úkoly byly pro soutěžící připraveny.

Příspěvek natočil student IKSŽ Jan Sušil v rámci předmětu Autorský a mobilní žurnalismus pod vedením PhDr. Martina Lokšíka a Mgr. Františka Gély.

Vánoce v Praze

S příchodem zimy přibývá v Praze turistů. To není překvapivé. Jezdí sem z celého světa oslavit Vánoce a podívat se na nejkrásnější vánoční trhy v Evropě. Proto jsem se rozhodla udělat malého video průvodce, aby si atmosféru užil každý. Užíjte si to i vy!

Příspěvek natočila studentka IKSŽ Polina Artiushevska v rámci předmětu Autorský a mobilní žurnalismus pod vedením PhDr. Martina Lokšíka a Mgr. Františka Gély.

Slam Poetry na PedF UK

V posledních letech se slam poetry stává stále oblíbenějším žánrem. Umělci předvádí vlastní neotřelou poezii živému publiku, které výměnou poskytuje bouřlivé reakce i bodové hodnocení. V tomto duchu proběhl i amatérský slam studentů Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy.

Příspěvek natočila studentka žurnalistiky Gabriela Muňozová v rámci předmětu Autorský a mobilní žurnalismus pod vedením PhDr. Martina Lokšíka a Mgr. Františka Gély.

Šachový turnaj spolku +/-

Spolek +/- FEL uspořádal v prosinci na Fakultě elektrotechnické ČVUT šachový turnaj. Soutěže se zúčastnilo 19 studentů, výherci si odnesli věcné ceny.

Natáčel student žurnalistiky David Radimerský v rámci předmětu Autorský a mobilní žurnalismus pod vedením PhDr. Martina Lokšíka a Mgr. Františka Gély.

Camino de Santiago

Cestovatelská přednáška o jedné z nejdelších turistických tras v Evropě. Pod jménem Camino de Santiago ji znají a každoročně absolvují miliony lidí. Mezi nimi i student FSV Jakub Foltýn.

Natočil student žurnalistiky Matej Majka v rámci předmětu Autorský a mobilní videožurnalismus pod vedením PhDr. Martina Lokšíka a Mgr. Františka Gély.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *