Studenti žurnalistiky natáčeli v Bruselu

Tréma a nervozita. Rozklepaná ruka svírající mikron a stejně tak rozklepané ruce kameramana. To vše v srdci Evropské unie, v Bruselu. I tak může vypadat první vážná žurnalistická zkušenost. 

Jaká jsou její další úskalí? O tom v Bruselu natáčeli studenti Natálie Malcová, Oldřich Neumann a Michal Drahný.  

„Natálie je z Mediálních studií, Oldřich a Michal ze žurnalistiky. Všichni jsou v prvním ročníku. Navštěvují kromě jiných také kurz rozhlasového moderování. Tu se zrodila i jejich myšlenka pokrýt zpravodajsky cestu studentů z plzeňského kraje do Bruselu,“ vysvětluje pedagog Karol Lovaš okolnosti samotného výjezdu. 

Díky podpoře RTL studia a inspirativní pomoci dalšího pedagoga Martina Lokšíka si nakonec naplno vyzkoušeli roli skutečného zpravodajského štábu.

„Do konce semestru plánuji pro studenty ještě dvě cesty. Na ukrajinsko-slovenskou hranici a do Bratislavy. Jako jeden z porotců slovenské novinářské ceny bych je rád vzal na zasedání poroty, případně slavnostní vyhlášení cen, které bychom se snažili zpravodajsky pokrýt. Zároveň by to byla příležitost získat přehled o nejlepších novinářských počinech na Slovensku za uplynulý rok. Práce v terénu je pro začínající adepty novinářského řemesla velmi důležitá,“ uzavřel plány na nadcházející dny Karol Lovaš.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *