Akční film Ambulance vstupuje do kin

Dva bratři prchají po nepovedené bankovní loupeži, během níž se pokazilo vše, co se pokazit mohlo. Z obklíčení v podzemních garážích utíkají před policií v naložené sanitce. Akční snímek Ambulance amerického režiséra Michaela Baye se v Česku promítá od 17. března.

Válečný veterán William Sharp (Yahya Abdul-Mateen) akutně potřebuje sehnat peníze na operaci své ženy. Při tom se zaplete do největší bankovní loupeže v dějinách Los Angeles organizované jeho adoptivním bratrem Dannym Sharpenem (Jake Gyllenhaal). Po nevydařeném přepadení se dvojice ocitá v bezvýchodné situaci. Jejich jedinou naději představuje sanitka, která přijela pro těžce raněného policistu.

V hlavních rolích se objeví Jake Gyllenhaal, známý z filmových počinů jako například Zkrocená hora, Slídil nebo Spider-Man: Daleko od domova. „Bylo to hodně divoké. Vždycky jsem měl obrovský respekt k záchranářům, ale až teď jsem pochopil, jaké to je, řítit se městem velkou rychlostí a být při tom uvězněný v malém prostoru,“ citoval Gyllenhaala pro USA Today server Variety. Tomu sekunduje Yahya Abdul-Mateen, který se naposledy objevil ve snímcích The Matrix Resurrections nebo Candyman. Ústřední dvojici doplňuje mexická herečka Eiza González v roli záchranářky, která i v nelehkých podmínkách dělá vše pro to, aby udržela pacienta v unesené sanitce naživu. „Tentokrát jsem zkoušel překonat sám sebe. Nikdo nevěděl, co se na konci stane,“ převzal režisérův komentář o natáčení v době pandemie a každodenním přepisování scénáře web 24 News Recorder.

Ve Spojených státech má Ambulance premiéru 8. dubna. Původní stejnojmenná dánská předloha pochází z roku 2005.

Text vznikl v rámci kurzu Psaná žurnalistika – Carolina pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: plakát k filmu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *