Ledecká si odskočila z lyží na snowboard: stále je nejrychlejší

Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká se nenechala zaskočit přívaly sněhu, které jí bránily v tréninku, ani skoro jedenáctiměsíční přestávkou od Světového poháru v paralelním obřím slalomu. Závod v Cortině d´Ampezzo 12. prosince totiž prosvištěla k jasnému vítězství. „Mám radost. Měla jsem nad jízdami kontrolu, byla jsem rychlá, ale jsou tam rezervy a je na čem pracovat,“ řekla médiím.

Soupeřky proti Ledecké neměly šanci. Už od kvalifikace dokazovala, že je jednoznačně nejrychlejší a ve finále pak zvítězila nad Němkou Selinou Jörgovou o 86 setin. „Mám rychlé prkno a dobrého servisáka, takže už se jenom vezu z kopce dolů,“ reagovala po 19. triumfu ve Světovém poháru snowboardingu.

Se snowboardem si na sjezdovku Tondi Normale dvojnásobná olympijská vítězka odskočila od lyžování, jelikož se ještě před týdnem chystala na závody superobřího slalomu ve Svatém Mořici, které zrušilo sněžení, a od středy 16. prosince začíná opět trénovat sjezdy. „Teď jsem byla snowboarďačka a na lyže nemyslela, ale už se těším do Val d´Isere,“ dodala.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I – seminář psaní C pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *