Karlovka obhájila titul a pošesté ovládla Hokejovou bitvu

Čtyři univerzity, čtyři zápasy, jeden vítěz. Holešovickou Tipsport arenu ve čtvrtek 2. listopadu zaplnily stovky studentů ze čtyř největších vysokých škol v Praze, konkrétně z Vysoké školy ekonomické (VŠE), Českého vysokého učení technického (ČVUT), České zemědělské univerzity (ČZU) a Univerzity Karlovy (UK). Ve večerních hodinách se odehrály čtyři hokejové zápasy o Pohár primátorky hlavního města, který po dramatickém finále vyhrál tým Karlovky.

Vítězství v 7. ročníku Hokejové bitvy vybojovala reprezentace UK. Ta se v semifinále nejprve utkala s rivalem z ČZU, kterému se jako jedinému před čtyřmi lety podařilo UK porazit. Ale už v prvních minutách Karlovka potvrdila, že je favorit a zápas vyhrála 5:2, čímž postoupila do finále.

Boj o 3. místo se potom strhl mezi ČZU a VŠE. Ekonomové sice v semifinále prohráli s ČVUT, bronz však s přehledem získali v zápase, který skončil 2:1.

Finálový zápas mezi ČVUT a UK byl napínavý. Ani jednomu týmu se nepodařilo o výsledku rozhodnout v základním hracím čase a až po samostatných nájezdech borci z Karlovky potvrdili svou pozici a získali prestižní Pohár primátorky hlavního města Prahy, výsledkem 3:2.

Největší hokejovou akci pražských vysokých škol doplňoval skvěle připravený doprovodný program. Samozřejmě nechyběly ani fanouškovské průvody, které se před zápasy vydaly do pražských ulic, zahaleny do univerzitních barev. I letošního ročníku se zúčastnily hlavy těchto vysokých škol. Pozvání na zápasy přijali rektoři, kteří každé utkání symbolicky zahájili.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Nicol Mudrová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *