Fantastická zvířata a kde je najít přinášejí nový příběh za světa Harryho Pottera

Od premiéry posledního filmu o Harrym Potterovi uplynulo už pět let. Nyní spisovatelka a scenáristka J. K. Rowlingová přináší nový příběh z oblíbeného kouzelnického světa. Jde o takzvaný spin-off, jehož název Fantastická zvířata a kde je najít vychází ze stejnojmenné bradavické učebnice. Samotný příběh pak sleduje autora této fiktivní knihy, Mloka Scamandera (Eddie Redmayne), a jeho kouzelnické eskapády v New Yorku dvacátých let.
Česká premiéra byla naplánovaná na státní svátek, čtvrtek 17. listopadu. Vzhledem k volnu, které tento den je, se mnoho českých kin rozhodlo uspořádat v noci ze středy na čtvrtek slavnostní půlnoční promítání. „Půlnoční premiéry mají tu nevýhodu, že filmy vstupují do našich kin ve čtvrtek, což je pracovní den a to mnoho lidí od noční návštěvy kina odradí. Půlnoční premiéru Fantastických zvířat jsme tedy měli v plánu téměř od oznámení data premiéry distributorem,” vysvětlil ředitel jihlavské pobočky multikina Cinestar Jakub Masák. Proto nasadili všechny dostupné verze, tedy 2D i 3D formát, a diváci si mohli vybrat buď originální znění s titulky, nebo český dabing. Celkem se promítalo ve čtyřech sálech. Že se lidé těšili, bylo rozhodně znát, několik diváků dorazilo dokonce v kostýmech.
A jak se novinka Davida Yatese, režiséra posledních čtyř filmů o Harrym Potterovi, líbila? Fanoušci se zdají být nadšení: „Bavilo mě pozorovat prolínání se dvou hlavních, ze začátku skoro nesouvisejících, dějových linií a jejich finální spojení a společnou gradaci. Přišlo mi, že ty paralelní dějové linky zabránily tomu, abych byla zahlcená jen úžasnou grafikou kouzelných tvorů, a převedly pozornost k výbornému ději,” říká Adéla, která na premiéru přišla vybavená nebelvírskou šálou a kouzelnickou hůlkou.
Tvůrci očekávají, že ze snímku bude velký hit, o čemž svědčí rozsáhlá propagační kampaň, a především odvážný plán studia udělat z Fantastických zvířat filmovou pentalogii. Premiéra druhého dílu už má své datum, do českých kin vstoupí 15. listopadu 2018.

 

Foto Kredit: Photo © Warner Bros. Pictures
Článek vyšel v Carolině

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *