Amatérský box se vrací do Prahy

Kongresový sál hotelu Olšanka se 10. října změnil v amatérské bojiště. 2. kolo České národní ligy boxu nabídlo divákům tvrdé údery, vyrovnané souboje i knockouty. Klasický box se tak pomalu začíná vracet do Prahy, kde měl vždy svou základnu.

44 amatérských dvojic různých věkových i váhových kategorií (kromě supertěžké váhy) se utkalo v ringu během 8 hodin. Pro většinu lidí v hledišti to byla napínavá podívaná, většina hlediště během zápasů bouřila a podporovala své favority. Klasický box se díky Olšance vrací do velkých prostorů, kam patří. Tradici měl vždy v Lucerně, kam se po několika letech vždy před novým rokem také vrací. Lucerna však hostí profíky, proto je Česká národní liga boxu ráda, že se do pražského povědomí začíná dostávat i amatérská liga, která profesionální boxery vychovává.

Box, Olšanka, Lucerna; Autor foto: Tereza Vaisová
V ringu na Olšance se utkalo 44 dvojic. Aktraktivnější jsou zápasy mužů, které už jsou bez helem.

Největší radost z návratu kadetů, juniorů i mužů do velkého prostoru měli starší muži, kteří nostalgicky vzpomínali jak sami v mládi boxovali. „My jsme boxovali celá rodina. Táta, bráchové, já. Tak jsem přišel zavzpomínat a podívat se, co se změnilo,“ pousmál se jeden z postarších mužů, který seděl u ringu. „Jsem rád, když se lidé chodí dívat z nostalgie, víc mě ale těší, když se chodí dívat mladí, a chytne je to,“ začal trenér z klubu Pražský Rohovník Michal Soukup, „protože my chceme vrátit box do Prahy, chceme ukázat, že boxeři jsou sportovci, a ne hlupáci, co se perou na ulici.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *