Hokejové hry pod širým nebem ve Špindlerově Mlýně se podruhé odkládají kvůli covidu

Už jednou odložená oslava českého hokeje se opět neuskuteční. V reakci na zhoršující se epidemickou situaci a nová vládní opatření se pořadatelé 29. listopadu rozhodli D+D Real Winter Hockey Games přesunout na rok 2022. „Moc nás mrzí, že musíme celou akci už podruhé odkládat na nový termín,“ uvedla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva. Mezi největší taháky pařily extraligové zápasy Kladna s Pardubicemi a Hradce Králové se Spartou.

Ve Špindlerově Mlýně už bylo všechno nachystáno na desítku utkání pod širým nebem. Pod sjezdovkou vyrostla ledová plocha i tribuny a dolaďovaly se poslední detaily. Nové vládní opatření však omezilo počet účastníků sportovních akcí na tisíc. „Musíme respektovat současnou epidemickou situaci v České republice, a proto jsem se rozhodli akci odsunout,“ řekla Bársony. Přesný termín by měli organizátoři brzy zveřejnit. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Pořádat akci bez fanoušků nedává smysl ani podle spoluorganizátora a hlavní tváře hokejových her Jaromíra Jágra: „V prvé řadě se jedná o zážitek pro ně. Věříme, že přeložení akce na příští rok je správným rozhodnutím a fanoušci naše rozhodnutí pochopí.“ „Bez diváků na tribunách to nemá význam,“ souhlasil člen týmu legend eského hokeje Jan Hlaváč.

Poslední podobná akce se konala v roce 2020 v Drážďanech, kde 32 000 fanoušků sledovalo utkání Litvínova se Spartou. Na českém území se pod širým nebem hrálo naposledy před pěti lety. Kometa tehdy přivítala Spartu na stadionu Za Lužánkami před 21 500 diváky.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I – seminář psaní C pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *