Punk, techno i kladenská alternativa. Klub Roxy oslavil 26. narozeniny

Legendární Pražský klub Roxy oslavil výročí otevření v roce 1992 tradičně ve velkém stylu. Od 24. do 27. října nabídl přes dvacet hudebních vystoupení a představil několik zahraničních interpretů společně s výběrem toho nejlepšího z české scény.

Program pod názvem BE26 odstartovalo nekompromisní duo Slaves. Přidrzlá kapela, v minulosti nominovaná na Mercury Prize a pravidelně se objevující na předních místech britské hitparády, přivezla do Prahy nové album Acts of Fear and Love. Pankáči z Kentu, kteří nadchli publikum na letošních Colours of Ostrava i Rock for People, dostali říznými kytarovými riffy a syrovou energií klub do varu. Přestože vystoupení trvalo necelou hodinu, dokázali Slaves vytvořit pravou punkovou atmosféru. „Spíš než koncert to připomínalo hospodskou rvačku,“ líčil jeden z vyčerpaných fanoušků.

Čtvrtek už byl o něco klidnější a patřil domácí scéně v rámci indoorového festivalu Sounds Czech. Na čtyřech pódiích v klubu Roxy a prostoru NoD zahrálo celkem 13 interpretů, od kapel přes rap až po DJs. Vystoupili kladenští mistři alternativy Zrní či hardcorový projekt Kaye Burianka FVTVRE, prostor ale dostali i méně známí umělci. Futuristickou audiovizuální show přivezlo elektronické duo Spacelove a publikum řádně rozhýbal třeba rapper Hošty. „Akce byla vesměs super, Roxy je zvukově trochu náročnější, ale ocenil jsem žánrové rozmístění interpretů a přístup ze strany organizátorů,“ hodnotil Jakub Bolbol, kytarista Branko´s Bridge. S garážovou kytarovou hudbou jako ze staré školy sklidila i tahle pražská kapela úspěch, když otevřela večer v hlavním sále.

Víkend pak v pražském klubu ovládli velikáni světové elektroniky – německá techno ikona Chris Liebing a drum&bassový producent High Contrast z Walesu. Roxy tak znovu obhájil pozici mezi předními kluby české taneční scény.

 

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

 

Foto: Čestmír Jíra Photographer

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *