Bohemians se drží na dohled pohárovým příčkám, Plzeň zvítězila i podvanácté

Fotbalisté Bohemians, kteří v posledních sezonách bojovali o udržení v nejvyšší soutěži, zažívají pod trenérem Martinem Haškem velmi vydařený podzim. Zelenobílí neprohráli už třetí zápas v řadě, v sobotu 28. října remizovali se Zlínem 1:1 a jsou na sedmém místě tabulky. Na čtvrtou příčku, která zajišťuje účast v kvalifikaci o Evropskou ligu, ztrácejí šest bodů. Soutěži dál vládne suverénní Plzeň.

Domácí v Ďolíčku od začátku čelili rychlým protiútokům Zlína. Několikrát zahrozil srbský útočník Vukadin Vukadinovič, který dokonce v 17. minutě napálil břevno domácí branky. Právě tento hráč založil ve 35. minutě jedinou gólovou akci hostí. Na hranici šestnáctky získal balon a přihrál ho Danielu Holzerovi, který udělal kličku obránci Martinu Dostálovi a odcentroval do pokutového území. Z následné skrumáže se míč odrazil k Petru Jiráčkovi, který snadno střílel do odkryté branky. Ale vedení hostům nevydrželo ani dvě minuty, po podobné situaci se trefil teprve devatenáctiletý záložník Antonín Vaníček. „Já si odskočil do meziprostoru, náhodně se to ke mně odrazilo a pak jsem trefil bránu. Byla to obrovská euforie,“ líčil na tiskové konferenci svůj první ligový gól.

„Místo toho, abychom se po ztrátě rychle vrátili, tak se tam hráči začali dohadovat a inkasovali jsme. To je pro mě nepřípustné,“ kritizoval zlínský kouč Bohumil Pánik. Jeho tým ve druhé půli ovládl hřiště a držel se na útočné polovině. Domácí hrozili jen z protiútoků a po většinu času se pouze bránili. „Zápas nás nezastihl v dobré sportovní formě, nemám pro to úplné vysvětlení. Jednotliví hráči hodně zaostali nad výkony z minulých zápasů. Zlín na mě působil jako dosud nejsilnější protivník, nedal nám čuchnout,“ hodnotil trenér Martin Hašek.

Plzeň zůstává i po dvanáctém kole stoprocentní, v páteční předehrávce vyhrála v Karviné 3:1. Sparta znovu herně nepřesvědčila, a hlavně díky vyloučení ostravského obránce Denise Granečného porazila Baník 3:2. Vynikající formu si udržuje Olomouc, po výhře nad Teplicemi se nachází na třetím místě se stejným počtem bodů jako druhá Slavia.

 

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

 

Foto: Pixabay.com/jarmoluk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *