Designblok: v Praze začíná týden plný módy a designu

Pravděpodobně nejucelenější výstava v České republice. Tak by se dal označit Designblok – Prague design and fashion week, který začíná už tento čtvrtek na Holešovickém výstavišti v Praze. Osmnáctý ročník největší přehlídky módy a designu ve střední Evropě se tentokrát nese v duchu sportu a představí rekordní počet vystavovatelů: exponáty pocházejí nejen z dílny současných českých designérů, ale i umělců z dalších dvaceti zemí. Pro návštěvníky je navíc připraven bohatý doprovodný program sestávající z přednášek a módních přehlídek.

Hlavním dějištěm Designbloku jsou tři haly Průmyslového paláce na pražském Výstavišti. Střední hala se promění v Designérii, interaktivní krajinu ozvláštněnou především lustry Slunečnice předního českého designéra Maxima Velčovského. Pravé křídlo paláce má název Superstudio a zaměří se hlavně na bytový design. Lákadlem Superstudia je výstava nového vozu Škoda Kodiaq, který měl premiéru v Paříži. Openstudio zabírající levou část Průmyslového paláce je platformou nejen pro řadu osobností českého designu, ale i pro nové talenty. V prostorách Národního muzea vyroste Art house, který kromě předních domácích umělců představí i jednu z hlavních hvězd letošního ročníku, japonského umělce Arihira Miyakeho.

Kromě výstav se veřejnost může těšit například na program přednášek Reflex stage, na němž se podílel časopis Reflex a který se zaměří na téma vkusu a nevkusu. Nechybí ani množství charitativních akcí, ať už se jedná o fotbalový zápas za účasti Jaromíra Bosáka a Jakuba Koháka nebo módní přehlídku na podporu pacientek s rakovinou prsu. Designblok potrvá do 31. října.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *