Deka, chmel a bubliny. Výroba piva v Úněticích zaměstnává všechny smysly
Únětice – maličká obec západně od Prahy, kterou obývá něco málo přes 800 obyvatel. Nic zajímavého, řekli byste si. Pokud se ovšem do malebné lokality vypravíte, nepochybíte. Ne nadarmo se sem vydávají cyklisté a zvědavci z okolí, včetně těch z hlavního města. Místním údolím proudí hned dva toky, vedle vodního tu v přidružené letité budově dokonce pramení jeden pivní. Národní nápoj v Úněticích vyrábí poctivou tradiční cestou a posílají jej do českých podniků i do zahraničí. Kompletní proces vám detailně představí sládek Tomáš Stehnát.
Reportáž vznikla v rámci předmětu Redakce – Tvůrčí dílny pod vedením doc. PhDr. Alice Němcové Tejkalové, Ph.D.
Foto: Ondřej Hamala