Kulturní reportáže: Art Book Fair, Pokoje a Vltavská

Podívejte se na sérii reportáží o kulturních akcích, které vznikly v rámci kurzu Tvůrčí dílny I – audiovize pod vedením Mgr. Veroniky Mackové, Ph.D.

Začíná první ročník prodejního veletrhu zaměřujícího se na literaturu o umění. V Trojském zámku v Praze v průběhu dvou dnů nabídne platformu pro galerie, umělecké školy, nakladatelství, a především milovníky knih. Součástí veletrhu je také pestrý doprovodný program pro děti i dospělé.

Reportáž Žanety Levíčkové:

V galerii Vltavská vyrostla nová výstava u tamního vstupu do metra. Autorka Markéta Magidová uvedla, že se jedná o reakci na sousoší Olgy a Miroslava Hudečkových, kteří v 80. letech minulého století navrhli do architektonického konceptu stanice Vltavská fontánu Faun a Vltava. Umělkyně pojmenovala své dílo jako To není víla, to je máma.

Reportáž Hany Saxové:

Studenti vysokých škol vystavují svá díla v rámci desátého ročníku umělecké přehlídky Pokoje. Každý autorský tým dostal vlastní pokoj ke zhotovení instalace na společné téma důvtip. Diváci mohou výstavu navštívit mezi desátým a sedmnáctým listopadem v prázdném neobarokním paláci na náměstí Republiky v Praze.

Reportáž Emy Polívkové:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *