Ženský hokej poprvé na ZOH, Erbanová se do nominace nedostala

Díky úspěšné kvalifikaci budou na letošních zimních olympijských hrách reprezentovat český hokej také ženy. Nominované hráčky odletí do Pekingu 27. ledna, ještě předtím absolvují přípravný kemp v pražské O2 areně. Před komplikacemi spojenými s onemocněním covid-19 by je, jak doufají, měla ochránit kompletní týmová proočkovanost.

Do finální nominace se nakonec neprobojovala bronzová olympijská medailistka v rychlobruslení Karolína Erbanová, která týmu loni v listopadu pomohla k vítězství v závěrečném kvalifikačním turnaji v Chomutově. Na soupisku se naopak vracejí Tereza Vanišová a Michaela Pejzlová.

České hokejistky turnaj zahájí 3. února zápasem s domácí Čínou. Ve skupině B se pak utkají ještě s Dánskem, Švédskem a Japonskem. „Jasný cíl je podat nejlepší výkon v historii českého ženského hokeje. Hrát naši hru k naší identitě,“ prohlásil na tiskové konferenci trenér Tomáš Pacina. Češky se olympijského hokejového turnaje zúčastní poprvé v historii.

Stejně tak jako loňské hry v Tokiu se ani ty letošní neobejdou bez přísných koronavirových opatření. „Dnešní doba je bohužel taková, že se řeší jenom ta nemoc, a ne to nejpodstatnější, co by mělo být – to je sport a radost ze sportu,“ postěžoval si trenér Pacina. Požadavek na očkování dle jeho slov ale konečnou podobu soupisky neovlivnil.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I – seminář psaní C pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Olympics.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *