Rektor UK Zima na křtu své knihy potvrdil, že zvažuje prezidentskou kandidaturu

Představení knihy rozhovorů s rektorem Univerzity Karlovy Tomášem Zimou s názvem Lékař zdravého rozumu se uskutečnilo v pondělí 6. prosince v komplexu Opero. Mezi přítomnými hosty byla řada Zimových kolegů z vedení univerzity, ale také jeho osobních přátel z lékařské obce. Rozhovory vedl Jan Januš, šéfredaktor magazínu Lawyers & Business a bývalý redaktor v mediálním domě Economia nebo portálu Info.cz.

Dílo rekapitulující nejen profesní život Zimy jako lékaře vznikalo od začátku roku a je rozděleno do deseti tematických okruhů. „Není to kniha, která by záměrně něco ponechávala stranou, představí Tomáše Zimu jako vědce, vědeckého manažera, děkana, rektora a také jako člověka, který rád cestuje či vaří,“ uvedl křest zástupce vedoucího Katedry hospodářských dějin na Vysoké škole ekonomické v Praze Martin Kovář. Publikace o více než 350 stranách obsahuje nejen rozhovory Januše se Zimou, ale také osobní vzpomínky rektorových přátel a spolupracovníků, např. fyzioterapeuta Pavla Koláře, kardiochirurga Jana Pirka, historika Eduarda Stehlíka i Zimovy nástupkyně v čele UK Mileny Králíčkové.

Exkluzivně pro zpravodajský servis Carolina rektor Zima potvrdil, že uvažuje nad kandidaturou na post prezidenta republiky: „Ta možnost tady je, zatím se ale plně věnuji práci na univerzitě. Těší mě, že se mě na to spousta lidí ptá a také díky nim kandidaturu zvažuji. Stále ale nejsem rozhodnut.“

Text vznikl v rámci kurzu Psaná žurnalistika pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D., a publikován byl v CAROLINĚ

Foto: Martin Pinkas, Univerzita Karlova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *