Letní škola žurnalistiky má už první zájemce

Na konci prázdnin od 16. – 20. srpna 2021 bude v Praze už tradiční Letní škola žurnalistiky. Dává šanci potenciálním studentům žurnalistiky nahlédnout pod pokličku světa, v němž se chtějí v budoucnu pohybovat. Určená je zájemcům z řad českých i slovenských středoškoláků. Aktivity Institutu komunikačních studií a žurnalistiky si v rámci první oficiální návštěvy České republiky všiml i slovenský premiér Eduard Heger. 

Na studenty čeká osvojení si základních teoretických znalostí a praktických dovedností. Kromě pedagogů IKSŽ se setkají také s odborníky z praxe. Mezi jinými se sportovním redaktorem Českého rozhlasu a úspěšným absolventem bakalářského studia, Františkem Typovským, moderátorskou legendou a pedagogem institutu Václavem Moravcem nebo s moderátorem veřejnoprávní RTVS a pedagogem na Univerzitě Komenského v Bratislavě, Ľubo Bajaníkem. Přijde mezi ně i kreativní producent podcastů Damian Machaj. Ten stál u zrodu podcastu Vinohradská 12, úspěšného podcastového seriálu České podsvětí i podcastů připravovaných pro pražské Národní divadlo.

Zájemci se můžou přihlásit do 30. června u Kateřiny Turkové prostřednictvím e-mailu katerina.turkova@fsv.cuni.cz. Více informaci na webu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *