Nové Město ožívá. Biatlonisté se představí na nových tratích

Předvánoční dny stráví desítky tisíc fanoušků biatlonu v Novém Městě na Moravě, kam se po dvou letech vrací Světový pohár. Třetí kolo seriálu bude hostit Vysočina Aréna, jejíž tratě se v letošním roce pozměnily a budou pro diváky atraktivnější.

„Stadion je v tuto chvíli připravený a zasněžený. Doufáme, že nám počasí bude přát,“ prohlásil na tiskové konferenci v úterý 11. prosince Jiří Hamza, šéf českého biatlonu a viceprezident mezinárodní unie. Dále vyzdvihl změny tratí, které budou atraktivnější pro diváky, a závodníci se tak před svými fanoušky objeví hned dvakrát.

„Tratě jsou náročné, ale zajímavé. Příjezd přes louku do arény je nádherný, atmosféra tak bude zase o něco horlivější,“ dodal sportovní ředitel Ondřej Rybář. Týden před zahájením závodů v Novém Městě nevyloučil Rybář změny uvnitř týmu. „Nominace je stále otevřená závodníkům z IBU Cupu i juniorské reprezentace, jádro ovšem zůstane stejné,“ konstatoval.

Poslední adventní víkend fanoušky biatlonu neodradil a lístky do Vysočina Arény, kterou před dvěma lety navštívilo přes 120 tisíc diváků, jsou téměř vyprodané. „Zbývá posledních pár vstupenek. Letos je ovšem nebudeme prodávat na místě v den závodu,“ upozorňuje Hamza. Z bezpečnostních důvodů se také musela snížit kapacita tribuny, kam se podívá maximálně 28 tisíc diváků denně.

Závody znovu doprovodí i dárcovství krve, které český biatlon dlouhodobě podporuje. Loni se díky tomu našla mezi diváky spousta nových dárců, letos tak organizátoři doufají v zájem podobného rozsahu.

 

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *