O titulu pro Plzeň je téměř rozhodnuto, druhá Slavia znovu ztratila

Náskok vedoucí Plzně se po bídném vstupu do jarní části sezony fotbalové ligy znovu vyšplhal na devět bodů, když doma po dvou trefách Hořavy porazila Karvinou 2:0. Druhá Slavia už podruhé za sebou brala pouhý bod po bezbrankové remíze, tentokrát si před svými fanoušky v Edenu neporadila s obranným valem Slovácka. „Je to velká ztráta, ale nevím, jestli zrovna v boji o titul. Spíš se na nás dotahují týmy z druhé strany,” uvědomil si záložník Jaromír Zmrhal. Třetí Olomouc se po 26. kole červenobílým přiblížila na dva body díky duu Plšek – Zahradníček, z nichž si každý připsal gól a asistenci na hřišti Teplic při vítězství 2:1.

Plzeň má titul prakticky v kapse, stačí, když v následujícím kole neprohraje právě na hřišti Slavie. „Rozhodně nechceme, aby slavili u nás. Dáme do toho všechno, ale myslím, že Plzeň má natolik zkušený mančaft, který si utkání po nás pohlídá,” řekl Zmrhal.

Slávisté se budou muset obejít bez středopolaře Součka, který v neděli proti Slovácku obdržel čtvrtou žlutou kartu. Pravděpodobně nenastoupí ani obránce Deli, jenž kvůli zranění střídal už po půlhodině. Slavii obecně trápí obrovská marodka, k dispozici nebyli Van Buren, Mešanovič či Mingazov. Stoprocentně se neuzdravili ani Ngadeu a Hušbauer se Škodou, kteří do utkání zasáhli z lavičky.

Poslední dva jmenovaní zlepšili hru trápícího se mistra. Hušbauer měl asi největší šanci, když v 71. minutě zpoza vápna nastřelil levačkou tyč, jeho další pokus o tři minuty později už likvidoval gólman Heča. Domácí tlačili, ale jejich snaha končila u obranné dvojice hostí Břečka – Krejčí. První jmenovaný zastoupil Heču na konci prvního poločasu a na brankové čáře odvrátil Součkovu hlavičku. Druhý měl na hlavě gól po hodině hry, když osamocený zakončoval Sadílkův centr ze standardní situace, bránu však minul. Od té doby hrála jen Slavia.

Prvních dvacet minut však vypadalo jinak. Slovácko, které bojuje o záchranu, přijelo hrát aktivní, ofenzivní fotbal. V sestavě nastoupilo několik mladíků včetně osmnáctiletého Kubaly, jenž se statečně pral s domácími stopery. Obránce také proháněla křídla Petr s Navrátilem, který v úvodu střílel nad. Poté se však zranil a střídal záložník Havlík. Prodleva při ošetřování prospěla fotbalistům Slavie, kteří začali hrát aktivněji. Stoch z přímého kopu rozvlnil jen boční síť, Flo z těsné blízkosti Heču neprostřelil.

Ve druhém poločase Slavia hostům míč prakticky nepůjčila, ale žádnou gólovou šanci si také nevypracovala. „Hráli jsme dobře, drželi jsme balon a kombinovali, přenášeli hru, ale gól chyběl,” litoval Tomáš Souček. Sám se dožadoval penalty v samotném závěru, kdy ho kapitán soupeře Daníček zatáhl ve vápně za dres. „Nešlo se rozběhnout, tak jsem upadl. Za mě jasná penalta. Být tady videorozhodčí, vyhrajeme tři nula,” postěžoval si.

Video, které je stále v testovací fázi, poprvé chybělo na všech utkáních jednoho kola, přenosový vůz O2TV byl totiž na Slovensku. „Jen jsme věděli, že nebude tady, ale že nebude nikde, jsem netušil. Chápu, že je to těžké, ale dostat video na všechny stadiony musí být priorita,” řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

 

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba II pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

 

Foto: Pixabay.com/picselweb

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *