Florbalisté Boleslavi začali play off suverénně, ostatní čtvrtfinále jsou vyrovnanější

Osm nejlepších týmů florbalové superligy vstoupilo v sobotu 10. března do play off. Vyřazovací fáze má specifický klíč – čtvrtfinálové dvojice nejsou předem dané. První čtyři týmy po základní části si své soupeře postupně vybírají z týmů, které skončily na pátém až osmém místě. Výběry se uskutečnily 4. března a vzešly z nich následující dvojice: Boleslav – Pardubice, Chodov – Otrokovice, Vítkovice – Tatran a Bohemians – Sparta.

Vítěz základní části neměl v prvních dvou zápasech proti nováčkovi vyřazovací fáze žádné problémy. Sobotní výhru Boleslavi v poměru 11:3 řídil útočník Jiří Curney, který sám vstřelil šest branek a na jednu nahrál. Domácí trenér Jan Pazdera si pochvaloval „povedený vstup do série“ i to, že jeho tým „měl celý zápas pod kontrolou“. Obdobný scénář nabídlo i nedělní pokračování série. Outsider jen jednou překonal pevnou obranu Technologů a prohrál vysoko 1:10.

Druhý tým základní části, úřadující mistr z Chodova, sehrál proti otrokovickým Panterům dva odlišné zápasy. V sobotním zvítězili Pražané jednoznačně 7:2. V neděli však hosté z Moravy nastoupili lépe připravení a favorita trápili, o výhře domácích 4:3 rozhodla až trefa Marka Vávry necelé čtyři minuty před koncem.

Historicky nejúspěšnější český tým, Tatran Střešovice, proklouzl do play off až ze sedmé příčky. První dva zápasy čtvrtfinále tak odehrál na hřišti soupeře, kterým byli florbalisté Vítkovic. Hned první zápas přinesl překvapivý výsledek, Pražané v Ostravě vyhráli jasně 8:2. I v neděli potom bojovali o další úspěch, po dvou třetinách vedli 3:1. Domácí však skóre dorovnali a v nájezdech rozhodl o výhře Vítkovic a o srovnání série Jan Jastřembský.

Čtvrtí Bohemians už neměli možnost výběru, jako poslední tým na ně zbyla Sparta. Hned sobotní duel dvou rivalů ukázal, že tato série bude vyrovnaná. Domácí Klokani vybojovali výhru 5:4 až v prodloužení. Ve druhém utkání naopak uspěli hráči Sparty, kteří zvítězili 4:2. Velkou zásluhu na zlepšeném výkonu hostujícího týmu měl vedle brankáře Martina Beneše hlavně útočník Ondřej Svatoš, který zaznamenal dvě branky a jednu asistenci.

Stav sérií po dvou zápasech: Boleslav – Pardubice 2:0, Chodov – Otrokovice 2:0, Vítkovice – Tatran 1:1, Bohemians – Sparta 1:1

 

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba II pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

 

Foto: Pixabay.com/nico-champion

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *