Vzniká nový časopis Ink. Bude plný povídek, básní a ilustrací

Ink je nově vznikající časopis na půdě FSV, díky kterému mají všichni studenti-spisovatelé prostor pro publikování svých literárních děl. Psát si takzvaně jen do šuplíkuuž nikdo nemusí. 

Ink byl založen studenty žurnalistiky s cílem poskytovat prostor pro autorské texty a ilustrace studentů Univerzity Karlovy, kteří mají zájem na tom, aby jejich práce neskončila zapomenuta v šuplíku, ale aby pokračovala dál ve svém životě jako suverénní autorské dílo publikované v unikátním občasníku. Ink tak bude šířit ve společnosti povědomí o kreativních studentech UK a je samotné motivovat k další tvorbě.

Čtenář je přece centrem každého psaní, nikdo nepíše pro sebe. (Umberto Eco)

Hodlá stmelit literárně a výtvarně aktivní studenty, kteří by se jinak třeba nikdy nepotkali. Každý, kdo píše nebo kreslí, má tudíž možnost vydat svá díla na papíře a, byť třeba pod pseudonymem, se zapsat do paměti čtenářů, kteří nyní konečně budou mít příležitost poznat tvorbu studentů UK.

První číslo sborníku Ink by mělo vyjít začátkem května v nákladu 150 kusů a oficiální křest by měl proběhnout 13. května na nádvoří Fakulty sociálních věd. Nepochybně studentů-spisovatelů se na univerzitě najde tolik, že jim oněch 32 stran bude málo, a že tak bude Ink vycházet často a pravidelně – že se z něj zrodí opravdový časopis.

Marek Cieslar

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *