ČT uvede pokračování oblíbených detektivních seriálů a představí i historické drama

Diváci České televize se v novém roce dočkají dalších dílů Případů 1. oddělení, Detektivů od Nejsvětější trojice a detektivek Případ pro lyžaře a Případ pro malíře. Zcela novým projektem je Zločin v Polné, dvoudílný film zabývající se obdobím tzv. hilsneriády. O těchto novinkách informoval na úterní tiskové konferenci ředitel ČT Petr Dvořák spolu s tvůrci a herci.

Hlavní tvorbou České televize budou opět především detektivky. Vrátí se 1. oddělení a nabídne osm případů, které se tentokrát více zaměří i na policisty z jiných oddělení než pouze z vražd. „Těchto osm zločinů je už konečný počet, žádné další řady už nebudou,“ uvedl na tiskové konferenci Josef Mareš, spoluautor scénáře a velitel oddělení vražd. Detektivové od Nejsvětější trojice se vrátí ve dvou třídílných minisériích. Těmi jsou Modré stíny režiséra Viktora Tauše a Pět mrtvých psů režiséra Jana Hřebejka. Jako opak k těmto detektivkám pak stojí, podle herce Viktora Preisse, spíše klidové detektivky Případ pro lyžaře a Případ pro malíře. Vycházejí z literární předlohy Hany Proškové a navazují na loňský Případ pro rybáře.

Zločin v Polné je dvoudílný film režírovaný Viktorem Polesným. Drama se odehrává v roce 1899 po vraždě dívky, z níž je obviněn žid Leopold Hilsner. Snímek reflektuje obrovskou vlnu antisemitismu, proti níž se postavil Tomáš Garrigue Masaryk.

Ani zábavné programy nebudou chybět. Podruhé se bude hledat Nejchytřejší Čech v soutěži moderované Romanem Šmuclerem. Novinkou na obrazovkách pak bude pořad Kde domov můj moderovaný Alešem Hámou. Tato vědomostní show bude ověřovat znalosti o České republice, ať už jde o geografii, historii nebo celosvětově známe české výrobky.

ČT se rozhodla zařadit do svého programu i zahraniční seriálové fenomény. Divák se tedy dočká Domu z karet (House of Cards), Šílenců z Manhattanu (Mad Men) a dalších.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *