Schick vyvrátil spekulace o přestupu, pak sestřelil Slovensko

Česká fotbalová reprezentace potvrdila herní i výsledkové zlepšení pod trenérem Jaroslavem Šilhavým a v pondělí porazila Slovensko 1:0. Díky této výhře se udržela ve skupině B Ligy národů a bude mít lepší výchozí pozici pro kvalifikaci o EURO 2020 než Slovensko – to sestupuje do skupiny C. Česko se zařadí do druhého losovacího koše a vyhne se například Německu nebo Rusku. Soupeře bude znát 2. prosince po losu v Dublinu. Federální derby gólem rozhodl Patrik Schick, o němž se v poslední době mluvilo hlavně ve spojitosti s možným odchodem z AS Řím, kde příliš nenastupuje. Mladý útočník však na setkání s novináři veškeré přestupové spekulace odmítl.

Slovenský národní tým jel do Prahy pod vedením nového trenéra Pavla Hapala, s nímž dokázal v sobotu porazit Ukrajinu 4:1. Trenér Jaroslav Šilhavý, který utkání označil za „zápas roku“, dal na osvědčenou sestavu, změnu udělal pouze na postu brankáře. Místo Jiřího Pavlenky dostal šanci Tomáš Vaclík ze Sevilly. České hráče přivítal naplněný Eden, ale i namrzlý terén, který jim hlavně v první půli dělal velké problémy. Slováci měli od prvních minut více ze hry, domácí do ničeho nepustili a sami si vytvořili šance. Marek Hamšík dvakrát vyzkoušel pozornost českého brankaře ze střední vzdálenosti. Češi ale pomalu převzali iniciativu a udeřili hned z první šance – Schick překonal ofsajdovou past a lahůdkovým lobem překonal gólmana Martina Dúbravku. Další slibné příležitosti zahodili Tomáš Souček a Bořek Dočkal. Druhý poločas už moc šancí nepřinesl a český reprezentační tým díky gólu Patrika Schicka vydřel důležité vítězství.

Schick předvedl výborný výkon už ve čtvrtečním přátelském zápase s Polskem, který čeští reprezentanti vyhráli 1:0 po gólu Jakuba Jankta. Potvrdili tak dobrou formu, kterou se prezentují po příchodu trenéra Šilhavého. Ze čtyř zápasů se jim povedlo třikrát zvítězit.

Za AS Řím nastoupil Schick letos jen k devíti zápasům a svůj první gól vstřelil teprve v posledním ligovém zápase proti Sampdorii Janov. Italská média začala v posledních týdnech spekulovat o hostování dvaadvacetiletého útočníka, zájem prý má Bologna, Udinese nebo londýnský Arsenal. Bývalý hráč Sparty a Bohemians ale novinářům v Praze sdělil, že se chce prosadit ve svém současném klubu. „Pro každého hráče je zásadní cítit se důležitě pro tým, ale já v hlavě nemám žádný odchod, stále to chci v Římě dokázat a prosadit se tam,“ prohlásil.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I pod vedením PhDr. Ludmily Trunečkové, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *