Nová interaktivní výstava odhaluje tajemství Čtyřlístku

Časopis Čtyřlístek patří v Česku mezi nejznámější dětské komiksy. Vychází již 46 let a v listopadu vyjde jeho 600. číslo. Na počest tohoto jubilea uspořádal tým mladých designérů z pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové interaktivní výstavu Tajemství čtyřlístku v Galerii umění pro děti.

foto: plakát výstavy
foto: plakát výstavy

Zahájení výstavy připadlo na 15. října. Slavnostnímu přestřižení pásky byl přítomen i ilustrátor a výtvarník Jaroslav Němeček. „Spolupráce s mladými lidmi na této výstavě je pro mě potěšením. Jsem rád, že příběh Čtyřlístku nebavil jen dříve, ale stále má co říci i mladým lidem a hlavně dětem. Věřím, že příběh čtyř hlavních postav je nadčasový a ukáže dětem, že přátelství a vzájemné pochopení je hlavní tajemství mezilidských vztahů,” citovala Němečka tisková zpráva.

Pro dětské návštěvníky je připraveno několik zajímavých stanovišť. S Fifinkou, Bobíkem, Pinďou a Myšpulínem si mohou porovnat síly v boxu a běhání, pomoci složit vědecký stroj, a nebo vybrat správné oblečení. Svou odvahu si prověří v strašidelném lese a za odměnu na ně čeká herna, kde si mohou vybarvit obrázky, zkusit si vytvořit vlastní komiks, pustit si pohádky či se pohodlně usadit a ponořit se do čtení komiksů.

Výstava potrvá až do 23. prosince. V plánu jsou i zajímavé workshopy a školní program.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *