Festival Profesia days radí, jak efektivně balancovat práci a duševní zdraví

Jak zvládat stres a syndrom vyhoření, jak se zlepšit v programech Excel a Word či jak jsou na tom s cizími jazyky, poznávali návštěvníci z řad zaměstnanců, začínajících podnikatelů i lidí bez práce na výstavišti v pražských Letňanech. Personalistům tu zase patřily přednášky, jak přimět kolegy k návratu z home office do kanceláří. To vše zahrnoval jedenáctý ročník veletrhu Profesia days a HR days, který se uskutečnil 12. a 13. října. Mezi hlavní témata patřilo psychické zdraví.

 „Doba je náročná, za poslední čtyři roky jsme zaznamenali asi nejdynamičtější transformaci trhu. Když je člověk spokojený, je spokojená i jeho duše. V našem průzkumu jsme zjistili, že až 50 procent lidí se v čase koronaviru začalo zajímat o duševní pohodu, to samé platí i u personalistů,“ uvedla Ivana Molnárová, výkonná ředitelka společnosti Profesia. „Vždy jsem byla pro to, aby se lidé cítili svobodně, aby si práci užívali a nechodili do ní se sevřeným žaludkem, je zapotřebí lidský přístup.“ Proto řečníci mimo jiné nabízeli také řešení, jak ráno vstávat z postele, zájemci mohli využít krátký mentoring zdarma.

Pomoci v kariérních možnostech přijeli například zakladatel projektu Reknihy Tadeáš Kula, Alexandra Šišková ze sdružení mladých lékařů Loono či mistr světa ve freestyle motocrossu Libor Podmol. Mluvili mimo jiné o udržitelném fungování neziskového sektoru, kryptoměnách, boření mýtů na trhu práce či o tom, jak si člověk dosahováním velkých kariérních výšin může zároveň ubližovat.

V plné hale v Letňanech čekalo na účastníky na 150 vystavovatelů, řada přednášek, rozhovorů a poradenská zóna, nabízející konzultace životopisů, právní poradenství či profesionální focení.

Text vznikl v rámci kurzu Psaná žurnalistika – Carolina pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky, Ph.D. a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *