Předávání Křišťálových lup ovládl satirik Mikyska

TMBK, Rohlík.cz nebo Mikýřova úžasná pouť internetem jsou jména jen některých úspěšných projektů, které ve čtvrtek 25. listopadu v Divadle pod Palmovkou získaly Křišťálovou lupu – Cenu českého internetu.

Už tradičně mohli diváci od konce léta hlasovat, a vybrat tak mezi nominovanými své oblíbence. V sekci Zpravodajství a publicistika podruhé za sebou triumfovaly Seznam Zprávy, v těsném závěsu za sebou nechaly i ČT24. Za nejlepšího obchodníka považuje veřejnost opět po roce společnost Zásilkovna, Podcastem roku je pořad U Kulatého stolu. Po roční pauze získal pomyslné zlato v kategorii One (wo)man show Tomáš Břínek alias TMBK. Mezi zájmovými weby dominoval herní portál Indian, v nástrojích a službách vítězství obhájily Mapy.cz. Překvapením večera byla rovnou dvě prvenství Martina Mikysky a jeho týmu s projektem Mikýřova úžasná pouť internetem pod MallTV. Vyhráli v sekcích Online video a Cena popularity, porazili tak i DVTV nebo tvůrce Kluci z Prahy.

O vítězích v části kategorií rozhodovala odborná porota. Mikyska si na pódiu přebral ještě jednu sošku, a to za obsahovou inspiraci. V inspiraci marketingové porotci ocenili video F1 pro Redbull, za kterým stojí Markus Krug, známý hlavně jako bývalý kolega baviče Kamila Bartoška alias Kazmy. Za nejlepší veřejně prospěšnou činnost označili aplikaci Záchranka. Expanzi Rohlík.cz do zahraničí porotci vybrali na první místo hned ve dvou oblastech – Globální projekt českých tvůrců a Projekt roku. Querko, nová platforma pro rychlé bezkontaktní placení v restauracích, porazila i carsharing Anytime nebo službu Zásilkovna domů a stala se E-commerce inspirací roku.

Anticenu za nejhorší počin si vysloužil nedostatečný vývoj eGovernmentu v Česku. Porotě se zdál horší než například problém se spuštěním systému na prodej dálničních známek nebo faux pas Strakovky na TikToku.

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba I – seminář psaní C pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

Foto: Facebook Křišťálová Lupa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *